Consiliul Local al comunei Bistra a aprobat organizarea reţelei şcolare pentru anul şcolar 2021 – 2022.
Conform prevederilor Ordinului nr. 5.235/2018 pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de antepreșcolari, preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022, organizarea reţelei unităţilor de învăţământ din comuna Bistra a fost făcută prin hotărâre de consiliu local, cu obţinerea prealabilă a avizului conform, emis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.
Școala Gimnazială „Nicodin Ganea” Bistra, unitate de învățământ cu personalitate juridică va funcționa în anul școlar 2021-2022 cu structurile de învățământ arondate: Școala Gimnazială Gîrde, Școala Primară Bălești, Școala Primară Ciuldești și Grădinițele cu Program Normal Bistra, Gîrde și Ciuldești.
„Nu avem modificări pentru anul școlar următor care să afecteze procesul educațional. Avem aceleași structuri arondate care funcționează pe raza comunei Bistra. Față de anul școlar anterior nu vom avea modificări majore. Numărul de copii a scăzut cu 14 iar personalul didactic și cel auxiliar a rămas la fel”, declară Traian Gligor, primarul comunei Bistra.
În anul școlar 2021-2022, în comuna Bistra, cifra de școlarizare se prezintă astfel: 83 de copii la grădinițe și 277 de copii de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. În total, 360 de antepreșcolari, preșcolari și elevi vor fi școlarizați în instituțiile de învățământ publice de pe raza comunei Bistra.
În ceea ce privește personalul didactic, numărul este de 30 de titulari și 3 suplinitori calificați.
Elevii din comuna Bistra au la dispoziție două microbuze școlare pentru transportul la școală.
„Tot ceea ce ține de copiii noștri și de educația lor este important pentru mine. Chiar dacă anul trecut am avut un an școlar deosebit datorită pandemiei de coronavirus și încă situația nu a revenit la normal, sper ca în viitorul an școlar lucrurile să intre să intre în normalitate. Copiii au nevoie să fie împreună. Toți avem amintiri din anii de școală pe care nu le putem obține online. Și nu doar din acest motiv. Relația personală a dascălului cu elevul este foarte importantă și nu poate fi înlocuită. Școala „față în față” are rolul ei”, este de părere primarul Traian Gligor.
Educația copiilor și calitatea actului de învățământ se numără printre prioritățile administrației publice locale din Bistra.
Acest articol a fost citit de 318 ori
The post S-a aprobat rețeaua școlară pe anul 2021-2022 în comuna Bistra first appeared on Stiri, publicitate online din Campeni | ziar Campeniinfo.ro | judetul Alba.
Sursa: www.campeniinfo.ro