În 2020, trei din patru persoane din UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au folosit pentru conectarea la servicii online numele de utilizator și parola. Această procedură de identificare a avut cea mai mare pondere în Olanda, unde 91% dintre persoanele au folosit-o pentru conectarea la servicii online, în timp ce România a înregistrat cea mai mică pondere (45%).
A doua cea mai populară procedură de identificare a fost un “cod primit prin mesaj pe un telefon mobil”, care a fost utilizată de 46% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani.
În top urmează utilizarea unui “login social media” (folosit de 34% dintre persoane), apoi folosirea unui certificat de identificare electronică sau card utilizat, de exemplu, cu un cititor de carduri sau cu o aplicație (22%), și un cod PIN de unică folosință sau caractere aleatorii ale unei parole (22%).
Totodată, românii sunt pe penultimul loc (14%) în ceea ce privește conectarea la serviciile online folosind telefonul mobil, pe care este primit un cod prin SMS. Pe primele trei poziții se află danezii (76%), olandezii (74%) și cehii (73%)
Eurostat precizează că un utilizator de internet poate folosi una sau mai multe proceduri de identificare în același timp.
The post Românii, pe ultimul loc în UE la accesarea serviciilor online prin introducerea unui nume de utilizator și parolă drept procedură de identificare appeared first on ZiarMM.
Sursa: ziarmm.ro