Sarmale de post cu dovlecei
Ingrediente: Trei dovlecei, o varză dulce, o ceapă, un pahar cu orez, o legătură de mărar, două legături de ceapă verde, două linguri de pastă de tomate, ulei, sare, piper, jumătate de litru de borș, o ceașcă cu oțet.
Preparare: Varza dulce se opărește în apă cu sare și puțin oțet, după care se desfac frunzele și se lasă să se răcească. Dovleceii se curăță, se dau prin răzătoare, se sărează și se lasă la scurs. Între timp se curăță ceapa, se toacă și se pune la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă dovleceii și se mai lasă încă un sfert de oră. Se amestecă împreună cu orezul, mărarul și ceapa verde tocate mărunt. Se sărează și se piperează după gust. Cu această compoziție se umplu foile de varză. Se așază într-o cratiță și se pun la fiert cu apă. După o jumătate de oră de fiert se toarnă borșul fiert împreună cu pasta de tomate. Se mai lasă la foc mediu până sunt bine fierte.
Articolul Rețeta zilei apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult