Parte a primei părți a campaniei de control desfășurată de Comandamentul de Vară 2023 – structură special creată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru supravegherea și monitorizarea principalelor locații de vacanță din România – derulată în perioada 25.04.-02.05.2023, în zona Brașov, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a verificat 97 operatori economici.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate următoarele sancțiuni:
– 76 amenzi contravenționale în valoare totală de 318.000 lei
– 32 avertismente
– oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 2.500 lei
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de circa 50.000 lei
– propunerea încetării practicii comerciale incorecte pentru 3 operatori economici (Malynys Aliss SRL, Nilcom IMPEX SRL, Muntean Domcat SRL)
– oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficinețelor în cazul a 9 operatori economici.
Operatorii economici opriți temporar de la funcționare activează în județul Brașov, iar numele lor sunt:
• Haros Atica IMPEX SRL
• Aim Company SRL
• Pizzeria Evelyn SRL
• Muntean Domcat SRL
• Free Media SRL
• Azurit SRL
• Voila AS SRL
• Soccer Pub SRL
• Caffe & Grill By Faraon SRL.
Principale abateri constatate au fost:
• condiții de cazare necorespunzătoare: lipsa unor saltele de protecție, lipsa mapelor cu servicii suplimentare, folosirea unor mese de televizor cu vopsea decojită.
• folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare
• lipsa afisării graficului de temperatură și schimbare a uleiului de prăjire,
• folosirea unor agregate frigorifice neigenizate,
• lipsa afișării ingredientelor alergene și a valorii nutriționale, în lista meniu,
• utilizarea unor produse sau proceduri nesigure,
• folosirea unor cântare neverificate din punct de vedere metrologic,
• utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită,
• lipsa afișării prețului pe unitatea de măsură,
• nerespectarea regimului de temperatură reglementat pentru depozitarea preparatelor,
• folosirea unor ustensile și vase neprofesionale sau deteriorate,
• lipsa acordului de functionare acesta fiind în curs de avizare anuală,
• utilizarea unor spații de producție insalubre, cu pereți afumați, stropiți, cu pânze de păianjen, paviment murdar, tocit,
• lipsa acordului de funcționare emis de primărie.
Citeste mai mult