Ingrediente pentru două porţii:
200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apă1 ceapă1/2 ardei gras roșu50 g unt2 căței de usturoiSare, piper, curryZeamă de lămâie
Mod de preparare:
Într-o tigaie, punem jumătate din cantitatea de unt, adăugăm orezul și îl gătim 2-3 minute. Adăugăm ceapă și ardeiul tăiate cubulețe și le călim preț de 2 minute.Adăugăm apa și lăsăm la foc mic, până când fierbe orezul. Adăugăm condimente după gust și dacă este cazul putem suplimenta cu apă, dacă ne dorim un orez bine fiert.
Separat, în altă tigaie, punem restul de unt, fructele de mare și usturoiul zdrobit. Le sotăm timp de 5 minute, adăugăm zeamă de lămâie și condimente după gust și le mai lăsăm încă 3 minute pe foc.
Punem orezul rezultat în farfurie și deasupra fructele de mare.Opțional, putem adăuga la servire pătrunjel proaspăt tocat.
Reţetă oferită de Avida
Citeste mai mult