Ne mândrim cu sarmalele, dar nu sunt numai ale noastre! ”Saramaua” – răspândită în Europa de Imperiul Otoman
Mâncarea nelipsită de la mesele de sărbători ale românilor este sarmaua. Cert este că, acest tip de mâncare a ajuns de veacuri în bucătăria noastră tradițională, având în vedere că inclusiv Ion Creangă descria cu patos, cum lupul din poveste devora sarmalele la pomana celor doi iezișori pe care i-a mâncat. Astfel, ne vine în minte întrebarea – cum se pregătesc corect sarmalele, de unde provin, unde se mai mânâncă. Despre toate astea – în rândurile următoare.
Sarmaua noastră cea de toate sărbătorile nu este, de fapt, numai a noastră. Sunt și alte țări care pretind a fi locul de provenienţă al sarmalei.
The post Ne mândrim cu sarmalele, dar nu sunt numai ale noastre! „Saramaua” – răspândită în Europa de Imperiul Otoman first appeared on Radio Unirea FM.
Sursa: www.radiounirea.ro