O mulțime de știri verzi în ultima vreme a încercuit în jurul subiectului de energie regenerabilă. De fapt, chiar și știri tehnologie găsite în articole de mediu știință au fost despre energia solară sau eoliană. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna revigorant pentru a găsi subiecte ar fi eficiența energetică, reciclare, și ar fi în merge știri verzi.
Pearl River Tower clădire în Guangzhou, China este setat pentru a deveni facilitatea din lume cele mai eficiente din punct de vedere energetic, prin încorporarea de tehnologii eoliene și solare în sistemele sale.
Planeta noastră, viitorul nostru
Jaime Velez, de la planificatorul proiectului, Skidmore, Owings & Merrill, spune că de când au început proiectarea clădirii, a fost ținută minte producția de energie electrică din resurse naturale.
Velez spune că instalarea tehnologiei eoliene a inclus propulsarea turbinelor eoliene, precum și tehnologia de redirecționare a vântului și gestionarea vântului pentru a ajuta la stabilitatea instalației.
Clădirea este eficientă din punct de vedere energetic. Energia electrică este economisită prin maximizarea iluminatului natural de zi, acumularea de căldură va fi redusă în spații cu aer condiționat, lumina soarelui va fi folosită pentru încălzirea sursei de apă; și apa de ploaie va fi reutilizată.
Potrivit profesorului meng Qinglin de la Universitatea de Tehnologie din China de Sud, clădirile utilizează aproximativ 40% din electricitatea lumii, motiv pentru care clădirile ar trebui să fie eficiente din punct de vedere energetic.
Meng adaugă că, până în 2030, clădirile chineze ar fi folosit 2,6 miliarde de tone de cărbune dacă nu se exercită un control asupra consumului de energie.
raport mondial privind dizabilitatea
Pearl River Tower poate reduce emisiile de carbon cu aproximativ 3.000 de tone anual, ceea ce este echivalent cu economii de energie electrică de 30,4 la sută pe an.
Pearl River Tower este prima clădire cu design verde din Skidmore. Skidmore a fost responsabil pentru proiectarea turnurilor Din Dubai din Chicago și United Arabe Emirates. Sears, care este acum cunoscut sub numele de turnul Willis, a fost cea mai înaltă clădire din lume de peste 20 de ani.
Toaletele sale de la etajul 103 1353 picioare (412 metri) deasupra nivelului străzii sunt cele mai înalte din emisfera vestică și depășite doar în lume de Shanghai World Financial Center.
Între timp, turnul din Dubai este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 508 metri, fiind salutată cea mai înaltă clădire din lume, în toate cele patru categorii recunoscute de Consiliul pentru Clădiri Înalte și Habitat Urban (CTBUH), care compilează și clasează cele mai înalte clădiri din lume. CTBUH clasează clădirile pe baza înălțimii turlei, a podelei ocupate cel mai înalt, a înălțimii acoperișului și a înălțimii vârfului.
Sursa: impartialdebacau.ro