• Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
DATA:
01/07/2025
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
TRIMITE MESAJ
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
No Result
View All Result
Home Stiri Olt

Expetiză pentru lucrările care au mai rămas de executat pe Transalpina

Ziare Online 24 de Ziare Online 24
25/06/2024
in categoria Stiri Olt
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va stabili cu ajutorul experților lucrările care mai sunt necesare pentru a finaliza cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina.

Conform reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, se va apela la o firmă de specialitate pentru o evaluare complexă a șoselei și a lucrărilor care au fost executate de către primul constructor. A fost nevoie de un proces și de o decizie a instanței de judecată pentru ca șoseaua să fie preluată din nou de către CNAIR. Astfel, după executarea expertizei se va face o evaluare și se vor stabili sumele necesare pentru a pune la punct șoseaua pe întreg traseul cuprins între Rânca și Obârșia-Lotrului. De altfel, la Obârșia chiar mai este de asfaltat o porțiune din DN 67 C care leagă județul Gorj de Alba.

Elemente protecție pentru Transalpina

Până când va fi gata evaluarea, Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu va crește siguranța pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina. Se are în vedere montarea de parapet cu cablu pe mai multe tronsoane unde este necesară protejarea participanților la trafic. Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că șoseaua se află de acum în administrarea drumarilor, după ce a fost preluată de la constructor, în urma unei decizii a instanței de judecată.

Prin urmare, vor putea avea loc intervenții punctuale de-a lungul traseului cuprins în special între Rânca și Obârșia-Lotrului, respectiv în zona de creastă. Aici este nevoie și de cele mai multe intervenții pentru asigurarea protecției.  „Se va interveni pe anumite zone pentru a monta parapet cu cablu. Am mai montat și în alte zone și este un echipament care se instalează foarte bine. Sunt elemente care asigură protecția participanților la traficul rutier de pe Transalpina. Oricum sunt instituite câteva obligații legate de program și limita de tonaj”, a menționat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Obiectiv turistic foarte căutat

Transalpina (DN 67C) este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba. Traversează Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea. Se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică distanță de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

Transalpina este un drum spectaculos care trece prin nori. Rivalizează cu Transfăgărășanul în ceea ce privește peisajele. Transalpina găzduiește an de an etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă, care a avut deja o etapă la finalul săptămânii trecute, sau ale Campionatului Național de Drift, dar și ale Turului Ciclist al României. Sute de mii de mașini tranzitează șoseaua an de an.

Citește și: Naistul Gheorghe Zamfir a devenit Cetățean de Onoare al comunei Peștișani

Citeste mai mult

Articolul precedent

Astăzi începe Evaluarea Națională 2024

Urmatorul articol

Carburanții se scumpesc de la 1 iulie. Cât va costa un litru de benzină sau motorină

Related Posts

Stiri Olt

Japonia a înregistrat cea mai caldă lună iunie din istoria măsurătorilor

01/07/2025
Stiri Olt

Un hoţ a înapoiat patru ceasuri de colecţie furate susţinând că sunt falsuri

01/07/2025
Stiri Olt

Şase muncitori români, jefuiţi şi abandonaţi într-o benzinărie din Austria de un conaţional

01/07/2025
Stiri Olt

Ministrul Finanțelor: Plata pensiilor și salariilor nu va fi amânată sau blocată

01/07/2025
Stiri Olt

Luca Băsceanu a fost transferat oficial la Universitatea Craiova

01/07/2025
Stiri Olt

Vâlcea: Şofer de ATV, reţinut după ce a fugit de poliţişti ca să nu-i fie măsurată alcoolemia

01/07/2025
Next Post

Carburanții se scumpesc de la 1 iulie. Cât va costa un litru de benzină sau motorină

Cele mai recente stiri

  • România, în alertă! Un bărbat a dispărut ca-n filme. Poliția cere ajutorul cetățenilor! 01/07/2025
  • Vremea Alungeni, Covasna 01/07/2025
  • Vremea Arcus, Covasna 01/07/2025
  • Vremea Araci, Covasna 01/07/2025
  • Surse: Pachetul fiscal de austeritate. Scenariul majorării TVA la 21%, deși Nicușor Dan i-a cerut lui Ilie Bolojan să renunțe la această măsură, CASS de 10% pentru pensii 01/07/2025
  • Vremea Zagon, Covasna 01/07/2025
  • Vremea Peteni, Covasna 01/07/2025
  • Vremea Harghita-Bai, Harghita 01/07/2025
  • Lovitură totală în farmacii! Ordin valabil pe tot teritoriul României 01/07/2025
  • Vremea Jigodin-Bai, Harghita 01/07/2025

Web design by Dianys Holding - realizare website

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24

No Result
View All Result
  • Home
  • Stiri Ilfov

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24