Este vorba despre o femeie de 71 de ani din Dolhasca. Pacienta a declarat că a consumat conservă de legume făcută în casă. Acesta ar fi al doilea caz din acest an în județul Suceava, după ce în luna martie un bărbat a fost diagnosticat cu botulism
O femeie în vârstă de 71 de ani din Dolhasca a ajuns luni după-amiază la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean, în stare gravă, povestind că a mâncat o conservă de legume preparată de ea, anul trecut. După primele investigații, se pare că pacienta este suspectă de botulism, fiind recoltate probe pentru a fi analizate de către Institutul Cantacuzino.
Botulismul este o boală rară, extrem de gravă, provocată de neurotoxina botulinică eliberată de o bacterie. Omul o poate contracta prin ingestia de alimente contaminate, marea majoritate conserve incorect sterilizate, sau dacă o rană deschisă ajunge în contact cu sporii bacteriei.
În absența unui tratament rapid, infecția provoacă paralizie, dificultăți severe de respirație și deces. Neurotoxina botulinică este una dintre cele mai agresive toxine cunoscute.
În ultimii doi ani au mai fost diagnosticați doi pacienți cu botulism, ambii fiind salvați. În luna martie, medicii suceveni de la secția de Boli Infecțioase au diagnosticat primul caz de botulism din acest an. A fost vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, care a mâncat zacuscă cu pește, preparată în casă și a ajuns la spital cu dificultăți de respirație, cât și de înghițire. (Cristina RUȘTI)
The post Caz suspect de botulism la Spitalul Județean Suceava appeared first on Obiectiv de Suceava.
Citeste mai mult