Doi români care au plecat din Cluj-Napoca au provocat panică pe aeroportul din Liverpool după ce aeronava lor a aterizat, relatează Știrile PRO TV.
Angajații aeroportului au observat că, în cală, mai multe bagaje aveau urme de sânge. Au decis imediat să le trimită înapoi în România pentru a fi verificate.
Bagajele s-au reîntors în România, iar polițiștii de frontieră le-au verificat. Au descoperit că în valize era carne de porc și de pește care se decongelase.
„Într-un bagaj erau 10 kilograme, în celălalt 6 kilograme. Kaizer, slanină, caltaboș și pește”, a explicat pentru sursa citată Nicolae Pivariu, director executiv al Direcției Sanitar Veterinare Cluj.
Produsele fuseseră ambalate în pungi și s-au dezghețat în timpul zborului. Potrivit servuscluj.ro, românii voiau să le dea cadou rudelor din străinătate.
În prezent, din cauza pestei porcine, cei care vin din România nu au voie să transporte carne de porc proaspătă în Marea Britanie și nici în spațiul comunitar.
Sursa: greatnews.ro / Foto: caracter informativ
Citeste mai mult