La un deceniu după ce au fost reintroduși în Munții Țarcu, zimbrii scriu o nouă pagină în povestea conservării speciilor în Europa. Imagini recente arată puii de zimbru născuți în libertate, semn că natura se regenerează.
Acum aproape 11 ani, zimbrii au fost readuși în Munții Țarcu, dând viață unuia dintre cele mai de succes proiecte de reintroducere a acestei specii emblematice în Europa. Astăzi peste 200 de exemplare trăiesc liber în zona comunei Armeniș.
De curând, cei de la WWF România au postat câteva fotografii proaspete din Munții Țarcu, care înfățișează pui de zimbru născuți în libertate, alături de mamele lor.
„Fotografii proaspete din Munții Țarcu. Pui de zimbru, născuți în libertate, alături de mamele lor! Acești viței sunt dovada vie că natura își urmează cursul atunci când îi oferim spațiu, liniște și protecție. Fiecare pui născut în sălbăticie este un pas înainte pentru viabilitatea aceste specii emblematice, reîntoarsă în Carpații de Sud-Vest după o absență de mai mult de 200 de ani.
Cu ajutorul comunităților locale, al rangerilor și al vostru – cei care susțineți natura – zimbrul începe să-și recâștige locul în ecosistem”, se arată pe pagina de socializare WWF România.
Mai mult, în urmă cu puțin timp, cei de la WWF România, împreună cu partenerii de la Rewilding România, Rewilding Europe, WeWilder, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cinegetică și Resurse Montane, Primăria Armeniș, Primăria Cornereva și Primăria Teregova au anunțat că vor reloca în această zonă 40 de zimbri pentru a crește diversitatea genetică, vor implementa noi măsuri de coexistență și vor crea un grup de lucru care să dezvolte un Plan Național de Acțiune pentru conservarea speciei.
Citeste mai mult