Pe 19 iulie 2025, CJ Timiș organizează o zi dedicată naturii, în Țara Făgetului, care va include acțiuni de ecologizare, tururi ghidate și o petrecere câmpenească în aer liber. Evenimentul oferă participanților ocazia de a descoperi estul județului Timiș, într-un program ce se va desfășura pe parcursul întregii zile.
„Promovarea județului Timiș trebuie să fie una intensă, sinceră și pe scară largă. Însă înainte de a le vorbi altora despre comorile Banatului, cred cu tărie că noi, cei care trăim aici și care lucrăm pentru acest județ, trebuie să ne cunoaștem în profunzime locurile, poveștile, valorile.
Împreună cu președintele CJ Timiș, Alfred Simonis, am ales să invităm toți colegii, într-o zi dedicată naturii, ecologizării și descoperirii Banatului. O zi în care să fim nu doar colegi, ci o echipă cu scop comun, să protejăm și să promovăm ceea ce avem mai frumos. Invitația este valabilă și pentru cei care vor să ni se alăture acestui demers.”, a anunțat, pe Facebook, Alin Popoviciu, vicepreședintele CJ Timiș.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 iulie, cu plecarea autocarelor din fața Palatului Administrativ din Timișoara, între orele 8.00 și 8.30. Transportul este asigurat de CJ Timiș. Participanții vor ajunge la Mănăstirea Românești, unde vor vizita lăcașul, se vor împărți pe echipe și vor primi echipamentul necesar pentru acțiunea de ecologizare ce urmează. Curățenia va fi realizată pe traseul Bega – Pietroasa – Poieni.
Drumul Transluncani, din estul județului Timiș, asigură accesul către zone rurale și naturale din Banat
După o pauză de masă în Valea Fărășeștiului, programul continuă cu un tur ghidat prin unele dintre cele mai pitorești locuri din Banat: Cascada Șopot, Pietrele Cohului, Cripta lui Ferencz, Sfinxul din Banat și Biserica de lemn din Crivina de Sus.
Țara Făgetului este o zonă cu peisaje naturale și comunități rurale tradiționale
Ziua se va încheia cu o petrecere câmpenească în aer liber, cu grătar și muzică, iar întoarcerea la Timișoara este estimată în jurul orei 21.00.
Cei interesați pot rămâne și pentru Hramul Mănăstirii Românești, care va avea loc pe 20 iulie. Pentru cazare, există opțiuni la refugiul montan „Între Ape” (cazare gratuită, în stil de tabără) sau în pensiunile locale din zonă (Valea lui Liman, Vila Romsilva, Cabana Montană etc).
Organizatorii recomandă participanților să vină echipați corespunzător pentru o zi petrecută în natură.
Citeste mai mult