• Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
DATA:
07/08/2025
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
TRIMITE MESAJ
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
No Result
View All Result
Home Stiri Brasov

Uleiul de palmier: aliat tehnologic sau inamic al sănătății?

Ziare Online 24 de Ziare Online 24
07/08/2025
in categoria Stiri Brasov
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Uleiul de palmier: aliat tehnologic sau inamic al sănătății? Uleiul de palmier, un ingredient omniprezent în numeroase produse alimentare procesate, stârnește controverse. Deși este lăudat pentru proprietățile sale tehnologice, experții avertizează asupra potențialelor sale riscuri pentru sănătate, susținând că beneficiile nu justifică riscurile.
De ce este atât de popular în industria alimentară?
Uleiul de palmier este cel mai utilizat ulei vegetal din lume. Datorită consistenței sale semi-solide la temperatura camerei, gustului neutru și punctului de topire ridicat, este ideal pentru producerea de prăjituri, dulciuri și snack-uri. De multe ori, este folosit ca un substitut mai ieftin pentru grăsimi precum untul sau untul de cacao, contribuind la o textură plăcută și la o durată de valabilitate mai mare a produselor.
Riscuri pentru sănătate și compuși toxici
Principala problemă a uleiului de palmier constă în conținutul său ridicat de acizi grași saturați, în special acidul palmitic. Consumul excesiv de acid palmitic este asociat cu creșterea nivelului de colesterol LDL (așa-numitul „colesterol rău”), un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare.
În plus, procesul de rafinare a uleiului de palmier la temperaturi înalte poate genera compuși toxici precum glicidolul, substanțe pentru care autoritățile au impus deja limite. Deși uleiul brut de palmier conține antioxidanți benefici (vitaminele A și E), aceștia se pierd aproape complet în timpul rafinării, anulând astfel orice potențial beneficiu nutrițional.
Alternativa sănătoasă
Avantajele tehnologice ale uleiului de palmier nu pot compensa efectele negative asupra sănătății. Uleiul de măsline extravirgin, bogat în acid oleic și antioxidanți, este o alternativă mult mai sănătoasă, recomandată de nutriționiști pentru o dietă echilibrată.
Articolul Uleiul de palmier: aliat tehnologic sau inamic al sănătății? apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.

Citeste mai mult

Articolul precedent

Vreme stabilă de vară după o scurtă răcorire

Related Posts

Stiri Brasov

Unde ieșim

07/08/2025
Stiri Brasov

Google obligat să plătească despăgubiri unui bărbat apărut gol pe Street View

07/08/2025
Stiri Brasov

Conține peste 90% apă l Pepenele roșu și diabetul: Este sigur pentru persoanele cu glicemie crescută?

07/08/2025
Stiri Brasov

Cartea Electronică de Identitate poate fi solicitată la orice serviciu din țară

07/08/2025
Stiri Brasov

SFAT EXPRES: Ce flori poți planta în grădină vara și toamna

07/08/2025
Stiri Brasov

O carte pe zi

07/08/2025

Cele mai recente stiri

  • Uleiul de palmier: aliat tehnologic sau inamic al sănătății? 07/08/2025
  • Vreme stabilă de vară după o scurtă răcorire 07/08/2025
  • Vremea Urdari, Gorj 07/08/2025
  • Unde ieșim 07/08/2025
  • Silviu Hurduzeu: Riscăm să plătim și mai mult dacă oprim proiectele pe „Anghel Saligny”! 07/08/2025
  • TABLETA DE JOI – Radu Alexandru STATE – Târgoviște, 1922… 07/08/2025
  • (VIDEO) Sabia laser a lui Darth Vader, în valoare de milioane de dolari, expusă 07/08/2025
  • Două incendii de vegetaţie, noaptea trecută, în Prahova 07/08/2025
  • Anunț licitație – teren extravilan Sânmihaiu Român 07/08/2025
  • Vremea Bratilovu, Mehedinti 07/08/2025

Web design by Dianys Holding - realizare website

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24

No Result
View All Result
  • Home
  • Stiri Ilfov

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24