Te gândești serios să-ți pui implanturi dentare? Este o alegere înțeleaptă pentru viitorul tău. Poate că nu știai, dar edentația poate crea mari probleme dacă dinții pierduți sau extrași nu sunt înlocuiți. Osul intră în proces de resorbție – este o reacție normală și firească, dar care te poate costa mult.
Poți afla costul unui implant dentar pe LLLDental.ro, iar din acest articol îți poți extrage toate informațiile cu privire la etapele implantului dentar. Descoperă tot ce trebuie să știi despre tratamentul cu implanturi dentare în etape.
Consultația inițială și evaluarea generală
Consultația de specialitate este primul pas către zâmbetul perfect. În cadrul vizitei la stomatologie, medicul va evalua starea dinților, gingiilor și structurilor osoase. Se fac radiografii panoramice, tomografie 3d și examinare clinică. Un tratament optim se propune doar după o analiză atentă.
Propunerea planului de tratament
Imediat după, se va lua o decizie. Echipa medicală îți va propune un plan de tratament adaptat nevoilor tale. Tot în această etapă, se va anunța costul total – un cost care ar trebui să includă și eventualele proceduri inițiale. La clinica stomatologica LLLDental și, în general, la orice clinică ce își respectă pacienții, costurile sunt comunicate încă de la început pentru că, în astfel de circumstanțe, surprizele nu sunt bine îmbrățișate de către pacienți.
Inserarea implantului dentar
Intervenția chirurgicală se programează ulterior. Această etapă constă în fixarea unui șurub din titan sau zirconiu în osul maxilar sau mandibular. Șurubul este implantul în sine – un mic dispozitiv medical cu rol în înlocuirea rădăcinii dintelui pierdut sau extras. Câteva detalii despre procedură:
Intervenția se realizează sub anestezie (locală, de obicei);
Este o intervenție minim invazivă;
Intervenția durează între 40 și 60 de minute per implant, dar nu este o regulă;
Posibil să fie nevoie de proceduri inițiale (adiție de os sau sinus lifting) pentru a crea o bază solidă.
Perioada de recuperare și osteointegrare
Perioada de recuperare este scurtă. Ai putea să revii la muncă chiar în ziua respectivă, deși ți-ar prinde bine mai multă odihnă. În linii mari, poți reveni la activitățile obișnuite în câteva zile. Cu toate aceste, perioada de vindecare continuă pentru că succesul implantului dentar depinde de procesul de osteointegrare – perioada în care implantul fuzionează cu osul (între 4 și 6 luni)
Descoperirea implantului și aplicarea bontului de vindecare
După perioada mai sus menționată, pacientul revine la cabinet pentru o altă intervenție minoră. Implantul se descoperă și se montează bontul vindecare. Acesta contribuie la modelarea țesutul gingival pentru a crea spațiul necesar coroanei dentare.
Amprentarea și realizarea lucrării protetice
Următoarea etapă este cea în care ne focusăm pe partea estetică. Pacientul revine în cabinet pentru amprentare. Acum se fac măsurători digitale exacte pentru a fabrica lucrarea finală, de regulă o coroană dentară. Aceasta este fabricată din materiale biocompatibile, rezistente la colorații și la forțele masticatorii. De regulă, pacienții optează pentru ceramică sau zirconiu.
Montarea coroanei pe implant
Ultima etapă este cea în care implantul dentar este încărcat cu o coroană dentară. Aceasta poate fi înșurubată sau cimentată. Medicul va verifica mușcătura, poziția și gradul de confort înainte de a finaliza lucrarea.
În final, trebuie să știi că implanturile dentare au nevoie de întreținere pe termen lung. Da, au o durată de viață mare, dovedită de-a lungul timpului, dar fără îngrijire riguroasă, prin control și igienă orală, se pot degrada în timp. Putem spune că îngrijirea este o altă etapă.The post Tratamentul cu implanturi dentare în etape: Ce trebuie să știi first appeared on ObservatorBN.
Citeste mai mult