Ingrediente: 700 g mazăre (proaspătă sau congelată), ulei de măsline, 6 cepe verzi mari spălate şi feliate, 2 căţei de usturoi curăţaţi şi tocaţi, 1 felie de bacon tocată, 500 ml supă de legume, 1 salată verde spălată şi tocată, un pumn de mentă proaspătă tocată, sare, piper, smântână
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală încăpătoare. Se călesc ceapa verde, usturoiul şi baconul, la foc mic, timp de 5-7 minute, până când ceapa verde se înmoaie.
Se toarnă supa de legume în oală şi se lasă să fiarbă până dă în clocot. Se adaugă mazărea şi se lasă iar să fiarbă, apoi se micşorează focul. Se adaugă salata verde şi menta. Se mai fierbe câteva minute, până se înmoaie mazărea.
Supa se mixează la blender pînă când se obţine o cremă fină. Se potriveşte gustul cu sare si piper.
Se toarnă supa într-un bol mare, se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider.
Se serveşte rece, cu smântână.
(sursa: andreearaicu.ro)
Citeste mai mult