Reprezentanții SALVAMONT România vin cu o serie de recomandări pentru cei care doresc să plece în drumeții.
Unul dintre cele mai importante aspecte îl reprezintă pregătirea pentru o drumeție, cei care doresc să o facă trebuie să cunoască traseul și riscul pe care îl implică, trebuie să aibă un echipament adecvat și să aibă hrană și lichide suficiente.
Mai mult decât atât cei de la SALVAMONT România le mai recomandă oamenilor să aibă încredere în echipele SALVAMONT pentru că sunt calificate și pregătite pentru orice situație.
”Continuăm campania de prevenire a accidentelor montane prin publicarea de recomandări privind activitățile montane și masuri ce trebuie întreprinse în situații deosebite pe munte. Fiți alături de Salvamont Romania în campania de reducere a accidentelor montane pe munte și de înlocuire cu zâmbet a tristeții de pe fețele celor peste 7000 de oameni pe care îi salvam anual! Nu uitați, echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale sau traumatice. Apelați cu încredere la prietenii Dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților – SALVAMONT România! Cantitatea de alimente se va calcula in functie de lungimea si de dificultatea traseului. Sunt de preferat alimentele care nu se deterioreaza la temperaturi ridicate, cu un continut redus de sare (pentru a nu provoca sete). Hrana consumata pe munte intr-o tura de o zi trebuie gandita in contextul mesei de dimineata. Ideal ar fi ca micul dejun sa asigure necesarul de energie pentru prima parte a zilei, fara insa se se creeze o senzatie de incarcare si satietate. Este contraindicat ca imediat dupa masa sa se plece in drumetii, pe zone care necesita efort sustinut.Masa principala pe munte se va consuma, de preferinta, dupa terminarea unui efort sustinut (dar nu chiar imediat), iar in timpul efortului se vor consuma alimente hiperenergetice (batoane energetice, ciocolata, fructe confiate, smochine, curmale, etc). Cantitatea de lichid se va calcula in functie de necesarul fiecaruia si temperatura ambientala, la care se va adauga o rezerva, dar nu mai putin de 2 L. Se vor evita bauturile alcoolice si cele carbogazoase. Hidratati-va corespunzator si iarna chiar daca temperatura de afara este scazuta. Prin transpiratia rezultata in urma faptului ca in astfel de perioade imbracamintea este groasa, se pierde o cantitate importanta de lichide care trebuie inlocuita. Pe perioada sezonului rece, este preferabil de inlocuit, macar o parte din lichidele de hidratare, cu bauturi calde, pastrate in termos. Trebuie luat in considerare faptul, ca pentru hidratarea cu apa rezultata din topirea zapezii, este necesar un aport suplimentar de saruri minerale, deoarece in acest caz ele lipsesc.Informati-va asupra surselor de apa de pe traseu (izvoare, cabane).Trebuie luat în considerare faptul ca într-o drumeție de lungă durată, care implică un efort susținut, lipsa unei hidratări corespunzatoare poate avea efecte mult mai dramatice decât hrana insuficientă”, informează reprezentanții SALVAMONT România.
FOTO: FACEBOOK SALVAMONT ROMÂNIA
Acest articol Sfaturi pentru prevenirea accidentelor montane a aparut prima data in Servuspress.
Citeste mai mult