Sucul de sfeclă roşie, un super aliment de leac. Sucul de sfeclă roșie este unul dintre alimentele cele mai bogate în antioxidanţi și care aduce beneficii pentru sănătatea creierului, inimii şi muşchilor. Sucul de sfeclă roşie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este şi un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul.
Cunoscută de ani de zile ca fiind „protectoarea” ficatului, noile studii arată că sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Acest “super-aliment” reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.
Sucul de sfeclă roşie, aliat împotriva cancerului
Sucul de sfeclă roşie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este şi un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, precum şi în ameliorarea efectelor chimioterapiei şi radioterapiei, spun specialiştii.
“Pentru început, se recomandă a se consuma sucul de la 250 de grame de sfeclă pe zi, crescând apoi treptat cantitatea. Creşterea cantităţii se face treptat, iar dacă apar senzaţii de vărsături, greaţă, sau ameţeli, se va reduce cantitatea, astfel încât să poată fi acceptată de către organism. Sucul de sfeclă roşie este un aliat de nădejde în tratarea cancerului de plămâni, colon şi stomac, uşurând digestia”, precizează un medic specialist.
Reglează glicemia
Sucul de sfeclă roșie este unul dintre alimentele care stabilizează glicemia pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Are efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.
Protejează ficatul
Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic.
Proprietăţi antitumorale
Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale, ceea ce înseamnă că sucul şi salata sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanţe antioxidante.
Ţine tensiunea sub control
O jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa iniţială. Înmulţeşte globulele roşii: Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte 150 grame de sfeclă roşie crudă, o dată la două-trei zile.
Articolul Sfat Expres: Sucul de sfeclă roşie, un super aliment de leac apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult