Rețeta zilei-Semilună cu nucă
Ingrediente: 7 ouă, 250 grame de unt cu 82% grăsime, 400 grame zahăr pudră, 300 faină de grâu, coaja și zeama de la o lămâie, 150 grame de nuci tăiate, 2 linguri de zahăr tos. Preparare. Pregătim o tavă de 30/40 pe care o ungem cu unt și o tapetăm cu făină. Punem cuptorul la 180 de grade. Peste untul la temperatura camerei punem zahărul pudră și îl frecăm spumă. Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm zeama și coaja de lămâie, gălbenușurile și făina cernută și amestecăm. Albușurile le batem bine până devin o spumă albă, fermă. Încorporăm treptat albușurile în compoziția de unt și gălbenușuri. Turnăm compoziția în tavă. Nucile, tocate le amestecăm cu zahărul și le presărăm peste aluat. Dăm tava la cuptor pentru 30-40 de min. Prăjitura e gata atunci trece testul testul cu scobitoarea.Scoatem tava din cuptor, lăsăm la răcit, apoi tăiem prăjitura cu ajutorul unui pahar, dându-i formă de semilună. Presărăm zahăr pudră.
Articolul Rețeta zilei-Semilună cu nucă apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult