Prăjitură cu căpșuni
INGREDIENTE: 3 ouă; un praf de sare; 200 g de căpșuni;220 g de zahăr; 250 g de iaurt;o linguriță de bicarbonat de sodiu; 400 g de făină; o linguriță de praf de copt.
PREPARARE: Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați un praf de sare. Bateți cu mixerul pe parcursul a 2 minute. Adăugați zahărul. Mixați la viteză mare până la obținerea unei compoziții pufoase, voluminoase și albicioase. Adăugați chefirul. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică. Adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați pe parcursul a 10 secunde. Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Mixați la viteză mică până la omogenizare. Transferați aluatul obținut în tava unsă cu unt și pudrată cu făină. Întindeți-l uniform. Spălați și uscați căpșunile. Îndepărtați-le codițele și tăiați-le în jumătăți longitudinale. 8 Așezați căpșunile pe suprafața aluatului. Coaceți prăjitura timp de aproximativ 45 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.
Articolul Rețeta zilei apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult