• Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
DATA:
25/05/2025
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
TRIMITE MESAJ
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
No Result
View All Result
Home Stiri Gorj

Rețeta originală de gem de prune. Așa o prepară gospodinele de la țară

Ziare Online 24 de Ziare Online 24
26/09/2023
in categoria Stiri Gorj
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Acest gem de prune este o modalitate foarte bună de a păstra gustul fructelor de toamnă. Este delicios întinsă pe pâine prăjită cu unt, servită alături de o cană cu ceai sau pentru a face prăjituri. Poate fi făcut de orice gospodină, chiar la ea acasă. Pentru rețeta completă, inclusiv cantitățile și metoda de preparare, citește acest articol. Iată așadar o rețetă gem de prune: află care este rețeta originală.
Rețetă gem de prune: află care este rețeta originală
Gemul de prune este un dulce aromat care poate fi pregătită acasă cu ușurință. Iată o rețetă de gem de prune, simplă, precum și care sunt ingredientele de care ai nevoie:

1,5 kg prune (preferabil prune zemoase, coapte și fără sâmburi)
600-700 g zahăr (poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulce vrei să fie)
Sucul de la o lămâie
1/2 ceașcă de apă.

Vezi și Tu știai ce se întâmplă cu prunele după ce le mănânci?
Modul de preparare al gemului de prune

Spală și curăță prunele: Spală bine prunele sub jet de apă și taie-le în jumătate pentru a le îndepărta sâmburii. Dacă prunele sunt foarte coapte și moi, sâmburi se pot îndepărta ușor cu degetul.
Pregătește oala: Alege o oală mare și adâncă. Pune prunele în oală, adaugă apa și sucul de lămâie. Pune oala pe aragaz, la foc mediu și lasă prunele să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când.
Adaugă zahărul: După ce prunele s-au înmuiat și au început să se descompună, adaugă zahărul treptat și amestecă bine. Continuă să fierbi gemul la foc mediu sau mic, amestecând regulat pentru a preveni arderea sau lipirea de fundul oalei.
Fierbe gemul: Fierbe gemul de prune până când atinge consistența dorită. Pentru a verifica consistența, poți face testul picăturii pe o farfurie rece. Pune o picătură mică de gem pe farfurie și las-o să se răcească. Dacă se îngroașă și se leagă, gemul este gata. Dacă nu, mai fierbe-l puțin și repetă testul.

Află care este rețeta originală de gem de prune

Sterilizează borcanele: În timp ce gemul fierbe, sterilizează borcanele și capacele. Poți face acest lucru prin fierberea lor în apă sau prin folosirea cuptorului. Asigură-te că borcanele și capacele sunt perfect curate și uscate înainte de a le umple cu gem.
Umple borcanele cu gem: După ce gemul a atins consistența dorită, oprește focul. Cu ajutorul unei linguri sau a unui polonic, umple borcanele sterilizate cu gem fierbinte, lăsând puțin spațiu în partea de sus pentru a se dilata și a crea vidul.
Sigilează borcanele: Închide borcanele cu capacele sterilizate și strânge-le bine. Pentru a asigura un vid, poți să le pui într-o oală mare cu apă fierbinte și să le fie fierbi timp de 10-15 minute. Apoi scoate-le și lasă-le să se răcească complet.
Etichetează borcanele: Adaugă etichete cu numele și data pregătirii gemului.
Păstrează gemul: Depozitează borcanele într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumină directă. Gemul de prune poate fi păstrat timp de mai multe luni sau chiar mai mult, dacă este sigilat corect.

Dacă urmezi această rețetă de gem de prune, vei afla care este rețeta originală. În același timp vei reuși să faci gem de prune acasă, perfect pentru a-l savura la micul dejun, pe pâine prăjită sau pentru a-l folosi în diverse rețete de deserturi sau umpluturi de prăjituri.
Citește și Nu mai pune zahăr în compotul de prune. Cum faci cea mai bună rețetă dietetică
The post Rețeta originală de gem de prune. Așa o prepară gospodinele de la țară appeared first on VOCEA.

Citeste mai mult

Articolul precedent

Descoperire importantă la Pericei. 13 schelete au fost analizate în laborator

Urmatorul articol

Ce este ChatGPT? Cum functioneaza si cum se foloseste in lumea reala

Related Posts

Stiri Gorj

Castraveţi de Aninoasa şi cireşe de Rugi, la Carrefour

24/05/2025
Stiri Gorj

Ultima zi pentru redirecţionarea a 2% din impozit

23/05/2025
Stiri Gorj

Secretele profesioniștilor: ajustarea frânei pe mulineta Shimano (P)

23/05/2025
Stiri Gorj

Gazonul de pe municipal, năpădit de ciuperci

23/05/2025
Stiri Gorj

Furtuni în toată ţara

23/05/2025
Stiri Gorj

Furtuni în toată ţara

23/05/2025
Next Post

Ce este ChatGPT? Cum functioneaza si cum se foloseste in lumea reala

Cele mai recente stiri

  • Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Aiud a găzduit cea de-a V-a ediție a Duminicii Părinților și Copiilor 25/05/2025
  • Tavi Clonda a părăsit „Tempting Fortune România” de focul Gabrielei Cristea! „Îmi e tare dor!” 25/05/2025
  • Distincție de Onoare oferită de Federația de Baschet pentru Mircea Vulc 25/05/2025
  • UE vrea să impună noi măsuri pe baza reglementărilor deja existente: Limitări la folosirea rețelelor sociale de către copii 25/05/2025
  • UE vrea să impună noi măsuri pe baza reglementărilor deja existente: Limitări la folosirea rețelelor sociale de către copii 25/05/2025
  • Ochiul și timpanul: Timișoara, plină cu pedesiați! 25/05/2025
  • Ochiul și timpanul: Timișoara, plină cu pedesiați! 25/05/2025
  • Darryl Nirenberg va fi noul Ambasador al SUA în România 25/05/2025
  • Serviciul militar obligatoriu. Cine e vizat de noile modificări majore 25/05/2025
  • Divorțul anului în showbiz. Actele au fost depuse, urmează să se împartă averea 25/05/2025

Web design by Dianys Holding - realizare website

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24

No Result
View All Result
  • Home
  • Stiri Ilfov

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24