În ciuda vehiculatei recesiuni economice, Reșița își continuă drumul spre dezvoltare. Edilul-șef apelează la un împrumut pentru cofinanțarea proiectelor de investiții.
Cu peste 100 de proiecte în derulare, în diverse faze de implementare, primarul Reșiței ar fi trebuit să aleagă, în contextul reducerilor bugetare impuse de Guvern și al anunțatei crize financiare, la ce investiții renunță. Ioan Popa reamintește încă o dată că nu administrează un chioșc, ci reședința de județ a Banatului Montan, și preferă să apeleze din nou la un împrumut. Concret, municipalitatea va contracta din Trezoreria Statului 30 de milioane de lei. La propunerea edilului-șef, proiectul de hotărâre a fost votat marți, în unanimitate, în ședința Consiliului Local Reșița.
„Colegii mei consilieri locali au aprobat astăzi acest proiect de hotărâre, prin care solicităm un credit de trezorerie, de 30 de milioane de lei, printr-o facilitate pe care a permis-o Guvernul României pentru primăriile care au cofinanțări pe fonduri europene, pe programele naționale, «Anghel Saligny», PNRR, sau neeligibile sau alte cheltuieli legate de proiecte de investiții. Este nevoie de acest împrumut pentru că avem și alte lucrări în curs de derulare, care, cu siguranță, vor avea cu ele împreună cofinanțări. Mă refer aici la Hala Minda, care este în procedură, mă mai refer la proiectul funicular, care este de asemenea în procedură, la proiectele de regenerare urbană Calea Caransebeșului și Parcul Tricolorului, unde deja se degajează câștigători, la reabilitarea microraioanelor 3 și 4, promenada de pe malul drept al Bârzavei, cu cele 6 poduri pietonale, cu ordinul de începere a lucrărilor dat. Deci, ne așteptăm să mai avem necesități financiare în viitorul și nu vrem să ne prindă într-o situație nefavorabilă, să intrăm în criză de cash flow”, și-a argumentat Ioan Popa decizia împrumutului de 30 de milioane de lei.
Citeste mai mult