Când canicula își face simțită prezența și temperaturile urcă neîncetat, apetitul scade, iar ideea de a găti devine mai puțin tentantă.
Iată o serie de mâncăruri care necesită foarte puțin efort, dar care te vor menține sătul pe caniculă. Majoritatea acestor rețete se servesc reci sau cel mult călduțe, și sunt bogate în legume, notează DCNews.
1. Salată cu tăiței ramen, ușoară și crocantă, cu varză, pui și vinegretă
Porții: 4Timp de preparare: 15 minuteFără foc, super răcoritoare!
Ingrediente
1 pachet de tăiței instant ramen (fără condiment)
2 căni varză albă sau roșie, tăiată fin (sau amestec coleslaw gata de la magazin)
1 morcov mediu, ras
1 piept de pui gătit (de ex. pui rotisat sau fiert), mărunțit
2 cepe verzi, feliate subțire
2 linguri semințe de floarea-soarelui sau susan (opțional)
2 linguri alune/caju mărunțite (opțional, pentru extra crunch)
Pentru vinegretă: 3 linguri ulei de susan (sau alt ulei vegetal), 2 linguri oțet de orez (sau oțet alb/lămâie), 1 lingură sos de soia, 1 lingură miere (sau zahăr brun), 1 linguriță ghimbir ras (opțional); Sare și piper, după gust.
2. Salată de tortellini – rapidă, hrănitoare și ideală pentru porții mari
Porții: 6-8Timp de preparare: 15-20 minute
Ingrediente
500 g tortellini (proaspete sau congelate, cu umplutură după preferință, brânză, carne etc.)
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 castravete, tăiat cubulețe
200 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
150 g măsline negre fără sâmburi, feliate
150 g brânză feta, sfărâmată
2-3 linguri busuioc proaspăt tocat sau pătrunjel
3-4 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet balsamic sau suc de lămâie; Sare și piper după gust
3. Salată de kale crocantă cu pui – cu sos dulce-acrișor făcut în casă
Porții: 2-4Timp de preparare: 25-30 minute
Ingrediente200 g kale (varză kale), spălată și tăiată în bucăți mici
2 bucăți piept de pui (aprox. 300-350 g), gătite și tăiate fâșii (la grătar, la tigaie sau la cuptor)
1 măr verde, tăiat cubulețe (opțional, pentru crocanță și prospețime)
50 g nuci sau migdale tocate (prăjite ușor pentru aromă)
1 morcov, dat pe răzătoare
Pentru sosul dulce-acrișor:
3 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet de mere (sau oțet balsamic alb)
1 lingură miere (sau sirop de arțar pentru varianta vegană)
1 linguriță muștar Dijon (opțional); Sare și piper după gust
4. Wrapuri grecești cu pui și sos de iaurt – răcoritoare
Porții: 2-4Timp de preparare: 20-30 minute
Ingrediente
2 piepți de pui dezosați și fără piele
4 lipii sau tortillas
1 castravete, tăiat fâșii subțiri
1 roșie mare, tăiată felii
1 ceapă roșie mică, feliată subțire
frunze de salată verde (romaine sau iceberg)
150 g iaurt grecesc
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură ulei de măsline; Sare și piper după gust
5. Wrapuri cu salată de năut și sriracha – picante și reci
Porții: 2-4Timp de preparare: 15-20 minute
Ingrediente
1 conservă (400 g) năut, scurs și clătit
2-3 linguri maioneză (sau iaurt grecesc pentru variantă mai ușoară)
1-2 linguri sos sriracha (ajustează după cât de picant îți place)
1 linguriță suc de lămâie sau lime
1 ceapă verde, tocată mărunt
1 cățel de usturoi, zdrobit (opțional); Sare și piper după gust
frunze de salată verde (ex. iceberg, romaine)
4-6 lipii sau tortillas pentru wrapuri
morcov ras sau castravete feliat (pentru crocanță, opțional)
Citeşte şi: Imagini senzaţionale! Un simplu container a fost transformat în casa visurilor
Citeste mai mult