Ingrediente:
3 ouă3 mere150 g zahăr80 g unt180 ml lapte300 g făină1 linguriță praf de copt.
Mod de preparare:
Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o compoziție deschisă la culoare și pufoasă. Încorporăm și untul topit (dar nu fierbinte) și laptele.Cernem făina într-un alt bol și o amestecăm cu praful de copt. Adăugăm făina în compoziție și amestecăm până la omogenizare. Curățăm merele, le tăiem în cuburi și le încorporăm în aluat. Ungem o tavă cu ulei și transferăm compoziția de aluat în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30-35 de minute. După ce este gata, scoatem plăcinta din cuptor, o lăsăm să se răcorească și o pudrăm cu zahăr pudră.
Citeste mai mult