Rețetă simplă de pastă aperitiv din ton, sardine, macrou, somon sau alt peşte la conservă, cu unt spumos și zeamă de lămâie.
Ingrediente
2 conserve de peşte în suc propriu (cca. 270 g peşte scurs) – ton, sardine, macrou, somon sau alt peşte la conservă200 g unt moale cu 65% grăsimesare, piper proaspăt măcinatpuțină coajă rasă de lămâie2-3 lingurițe zeamă de lămâieÎn plus:biscuiți sărați (crackers)pâinici crocantepâine prăjită
Mod de preparare
Se scurge peștele din conservă foarte bine, în strecurătoare. Untul trebuie să fie moale, scos din frigider cu câteva ore înainte.Se pune untul moale într-un bol, împreună cu puţină coajă rasă de lămâie, sare și piper măcinat. Se spumează untul cu mixerul până ce creşte în volum.Adăugăm și peștele (scurs și stors ușor în palme) și puțină zeamă de lămâie (1 linguriță) și mixat câteva secunde. Cu somon, pasta iese mai grasă și mai fină.Se asezonează cu sare, piper și încă puțină zeamă de lămâie, după gust.Se poate pune în poş pentru a orna cu ea biscuiți sărați, pâine prăjită sau felii de lămâie. Este excelentă și în sandvișuri sau unsă pur și simplu pe pâine.
Reţetă oferită de savoriurbane.com
Citeste mai mult