Primarul Reșiței scoate casele de pariuri și păcănelele de pe bulevardele Reșiței, dar și din vecinătatea unităților de învățământ!
Nelu Popa a salutat cu entuziasm anunțul făcut de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, potrivit căruia primăriile vor putea decide dacă permit jocurile de noroc pe raza localității.
„Pariurile au devenit un flagel în România. Un adevărat drog, care distruge destine, în special ale tinerilor. Voi elimina complet jocurile de noroc în zone centrale și în apropierea școlilor! Un fenomen scăpat de sub control, «apanaj» al țărilor din lumea a treia, fără control, în special în ceea ce privește acceptarea minorilor în aceste săli!”, a declarat Nelu Popa pentru Express de Banat.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunțase că una dintre măsurile de descentralizare incluse în noul pachet legislativ privind reforma administrației publice locale vizează jocurile de noroc, care ar ajunge la mâna administrațiilor locale.
„O măsură specifică pe care o propunem în acest pachet este descentralizarea organizării jocurilor de noroc, astfel încât primăria să aibă dreptul de a decide dacă autorizează sau nu această activitate pe raza localității”, a declarat ministrul.
Potrivit propunerii, autoritățile locale vor avea libertatea nu doar de a permite sau interzice activitatea, ci și de a stabili unde anume pot fi amplasate sălile de jocuri, în funcție de nevoile și prioritățile comunității.
„Autoritatea locală poate decide amplasarea acestor activități pe anumite străzi sau zone, după interesul local. De asemenea, autoritatea locală poate să decide instituirea unei taxe speciale anuale care se va plăti de către operatorul licențiat pe jocuri de noroc care desfășoară astfel activitatea”, explică ministrul.
Potrivit ministrului, primăria va avea un termen de 30 de zile pentru a răspunde cererii unui operator care notifică intenția de a deschide o sală de jocuri.
„În acest interval, autoritatea locală va putea emite un acord sau un refuz privind funcționarea activității. Va fi instituit un termen de șase luni de zile, un termen tranzitoriu. În aceste șase luni de zile, cei care desfășoară aceste activități vor trebui să ceară acceptul autorității locale. Dacă există acceptul autorității locale, activitatea poate continua în condițiile legii”, spune Cseke Attila.
El subliniază că această măsură oferă comunităților locale controlul direct asupra prezenței jocurilor de noroc în spațiul public.
„Este o măsură de descentralizare, prin care comunitatea locală poate decide dacă are nevoie de o asemenea activitate. Dacă nu, o poate împiedica”, precizează ministrul.
Citeste mai mult