Primăria Timișoara investește aproape 6 milioane de lei în dotarea laboratoarelor, a cabinetelor și a sălilor de clasă din unitățile de învățământ din oraș.
După o inventariere a stării dotărilor de care beneficiază preșcolarii și elevii din Timișoara, autoritățile au observat că este nevoie de modernizări în 40 de laboratoare de științe, 23 de cabinet școlare, 50 de cabinete psihopedagogice și 33 de săli de sport.
A fost lansată licitația prin care se vom cumpăra echipamente IT, mobilier, materiale didactice și echipamente, instalații și aparatură sportive.
„Starea actuală a dotărilor cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice este una extrem de învechită și aduce provocări derulării actului educațional, în sensul în care afectează atât calitatea educației cât și modul în care elevii se raportează la educație și dezvoltare din cauza dotărilor de care dispun. Dotarea cu materiale didactice a laboratoarelor de științe și a cabinetelor școlare, în contextul implementării proiectului <<Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Municipiul Timișoara>> are ca scop modernizarea și echiparea corespunzătoare a infrastructurii educaționale pentru a răspunde cerințelor unui proces educațional contemporan și a reduce decalajele în predare și învățare între diferite unități școlare”, se arată în caietul de sarcini.
De noile dotări ar urma să beneficieze aproape 78.000 de copii. În ceea ce privește modernizarea sălilor de sport, contractual include și 6 cabinete din cele 2 cluburi sportive școlare
„Echipamentele de sport învechite ale școlilor reprezintă un obstacol semnificativ în calea dezvoltării fizice și a educației copiilor. Cu aparate învechite și resurse limitate, elevii pierd oportunitatea pentru activități fizice diverse și eficiente. Acest lucru nu numai că este în detrimentul stării fizice a copiilor, ci împiedică și dezvoltarea abilităților motorii esențiale și a coordonării. Mai mult decât atât, echipamentele învechite nu reușesc să capteze interesul copiilor, contribuind la deconectarea de la educația fizică. Într-o perioadă care pune accent pe educația integratoare și inovativă, școlile și cluburile școlare sportive trebuie să investească în facilități moderne de sport pentru a promova un mediu de învățare activ, promovând obiceiurile de sănătate și stare de bine pe tot parcursul vieții în rândul generației tinere”, mai aflăm din documentele aferente licitației.
Contractul pus la bătaie de Primăria Timișoara are o valoare de 5,8 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată de PNRR. Oferte se pot depune până în 7 iulie.
Citeste mai mult