• Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
DATA:
25/05/2025
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
TRIMITE MESAJ
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
No Result
View All Result
Home Stiri Caras-Severin

MAP A MONT, perla de cinci stele! O poveste a succesului coordonat de la distanță!

Ziare Online 24 de Ziare Online 24
25/05/2025
in categoria Stiri Caras-Severin
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Cu toate că locuiește departe de țară, tânăra familie Cătălina și Marius Popescu și-a îndeplinit visul: a ridicat din temelii o casă de oaspeți, unde bunul gust și confortul creat, trimit turistul sosit la Văliug, direct în paradis!
Proiectul a pornit de la conceptul „more than a stay – a memory”, adică mai mult decât o cazare – o amintire, mărturisesc reșițenii. „Noi am vrut să fie altfel, «ceva ce nu există». De acolo am lansat această aventură, de la ceva ce nu există în Văliug, și asta pentru că știam de oferta destul de largă și diversificată în ceea ce privește spațiile de cazare din zonă. Cum am ajuns să ne orientăm spre partea aceasta turistică deosebită pe care noi am îndrăgit-o încă din copilărie, de pe vremea când mergeam vara la Văliug și iarna pe Semenic? Inițial, prin anul 2020 căutam să facem o investiție la Timișoara, însă lucrurile au condus către amplasamentul de la Văliug, pe care l-am găsit scos la vânzare. Ni s-a părut foarte avantajos, fiindcă așa cum se vede, are două deschideri, atât spre sat cât și spre Ponton-Casa Baraj, adică sus, spre malul lacului de acumulare. Din start ni s-a părut ceva inedit, vizualizând culoarul care face legătura între cele două zone. Nu a fost un teren drept, a necesitat foarte multă muncă.

S-a muncit mult pentru că s-a dărâmat o casă veche, a urmat terasarea pământului, fundațiile, construirea de la zero, introducerea utilităților, apoi ambientarea, designul de interior, ceea ce, de la proiectare a durat câțiva ani. Nu am vrut să fie nimic strident, am dorit să respectăm aliniamentul stradal și să ne acomodăm cu arhitectura peisajului. Ineditul e în interior, ceea ce mi-am și dorit, ca atunci când intri să simți că ești în altă lume.”

Soții Cătălina și Marius Popescu s-au stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie, acolo unde sunt antreprenori și conduc o importantă firmă ce activează pe piața serviciilor medicale dedicate persoanelor vârstnice. După mai bine de 15 ani de muncă în străinătate și-au dorit ca banii rezultați din economii să-i investească acasă. Astfel s-a înfiripat visul pentru concretizarea căruia a fost nevoie de aproape cinci ani.
Chiar dacă s-au aflat la distanță, comunicarea a mers ca pe roate, lucru de care a avut grijă echipa de experți de la 313 Design & Architecture, cei care au pus suflet încă de la primele idei ale proiectului de arhitectură și până la ultimele detalii pentru designul de interior.
 „Majoritatea lucrurilor le-am făcut din Anglia, fizic nu eram acolo la pensiune, dar ne-am bazat pe arhitecți, pe soții Bianca și Dan Purice, profesioniștii cu care am comunicat excelent în toate privințele. Apoi, când a fost să ne aprovizionăm, am comandat pe internet pornind de la tapet și până la cele mai mici elemente de detaliu ce țin de diverse dotări. Foarte multe obiecte necesare pensiunii le-am trimis prin curier din Anglia, în funcție de câte de avantajoase au fost ca preț. Uneori am prins campanii de reduceri, sau lichidări de stoc.”

De profesie designer de interior, cu ani de practică în Marea Britanie, Cătălina Popescu și-a putut valorifica nu doar cunoștințele ci și sursele de achiziție, bazându-se mult pe instinctul profesional și ochiul format în alegerea materialelor de bună calitate.
„Ne-am gândit ce putem să le oferim clienților, ce experiență ne-am dori să simtă ei când sunt la noi, să-i facem să stea mai mult timp în încăperile noastre, nu neapărat să vină, să doarmă și să plece. Și detaliile acestea studiate, am dorit să le implementăm. În plus soțul meu este foarte atras pe partea de automatizare a clădirii. Am dorit să facem o casă cât mai «verde», prietenoasă cu mediul. Și astfel, ideile lui tehnice cu ale mele, cele privind aspectele de interior s-au întâlnit și am început să le conturăm și să le detaliem. Am avut o serie de meeting-uri, de întâlniri, însă totul se întâmpla online, fără prezența noastră fizică. Astfel am reușit să punem pe picioare proiectul Map a Mont, venind în România câte o săptămână la două sau trei luni și vara în vacanța copiilor. Toată lumea se arăta mirată de modul nostru de lucru, dar noi am știut că dacă ești organizat, faci lucrurile din timp și mai ales, dacă știi ce vrei, vei ajunge la punctul dorit. Pentru noi a fost mobilizator. Când veneam la Reșița eram într-o goană permanentă.”

Multă vreme se numea simplu, „pensiunea de la Văliug”, negăsindu-se cel mai potrivit nume pentru ceea ce urma să definească frumusețea și eleganța acestui spațiu din inima Văliugului și aflat în vecinătatea lacului de acumulare Gozna. Însă după câteva săptămâni de căutări cea mai potrivită definiție a fost Map a Mont, în traducere „locație la munte”.
MAP-A-MONT – pensiunea ce respiră odată cu natura
Deocamdată, au fost introduse în circuitul turistic opt camere situate în primul imobil denumit „Pinehouse”,  având ca tematică elemente din natură: piatră, lemn, arbori, pini învăluiți în ceață.

În viitorul apropiat vor fi inaugurate alte șase camere în cea de-a doua clădire, „Lakehouse”, având ca inspirație lacul. După cum spun proprietarii, urmează amenajarea unui loc de joacă pentru copii, dar și a unor instalații de tip jacuzzi sau ciubăr pentru distracție în anotimpul rece. Pensiunea poate găzdui diferite evenimente, aniversări sau team building-uri pentru firme.
La MAP-A-MONT punctul cheie – automatizarea
Prima clădire unde se află opt camere și un restaurant a fost inaugurată de curând, iar proprietarii, tânăra familie Popescu, culege roadele unei implicări active. „Mă bucur foarte mult pentru că am reușit ceea ce ne-am și dorit: pe dinafară să fie frumos, modest, plăcut ochiului, dar când intri să pășești într-o poveste. În camere se utilizează tehnologie automatizată avansată, pentru diverse facilități, precum lumina și căldura, iar pe viitor softuri mai performante ar putea aduce și alte îmbunătățiri. Nu voiam să fie ceva banal, un pat simplu cu două noptiere. Am spus că fiecare cameră trebuie să trezească o senzație, un simț, fie vizual, fie tactil. Sunt mai multe elemente inedite, pornind de la reproducerea unui perete de stâncă, apoi tapetul cu brazi învăluiți în ceață, care dau senzație de profunzime… Ai impresia că ești acolo, că faci parte din decor. Pentru senzația de spațiu s-au folosit oglinzi mari, din tavan până în pământ. Replica multor persoane a fost «nu mă așteptam să fie atât de frumos pe dinăuntru». Și asta ne bucură nespus!”
Inițiativa merită toate aprecierile, doar cei care vor trece pragul „locației de la munte” vor putea observa frumusețea interioarelor, combinațiile de linii, culori și forme, blândețea spațiilor rafinat concepute și cuprinse într-o construcție smart: Map-A-Mont sau perla de cinci stele!

Citeste mai mult

Articolul precedent

PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu

Related Posts

Stiri Caras-Severin

Suspiciune de toxinfecție alimentară într-o grădiniță de lângă Timișoara

24/05/2025
Stiri Caras-Severin

Forumul Vocațional Rotary 2025, la Timișoara. Două zile de dialog despre profesii, etică și viitor

24/05/2025
Stiri Caras-Severin

Rămas-bun studenției, gata de noul drum. Generația 2025 a UVT, celebrată în Piața Libertății

24/05/2025
Stiri Caras-Severin

Pacientă cu arsuri grave, tratată cu succes la Timișoara

24/05/2025
Stiri Caras-Severin

Migranți, cazați în Timișoara, în drumul ilegal spre Europa de Vest

24/05/2025
Stiri Caras-Severin

Ucis de fulger în timpul unei drumeții!

24/05/2025

Cele mai recente stiri

  • MAP A MONT, perla de cinci stele! O poveste a succesului coordonat de la distanță! 25/05/2025
  • PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu 25/05/2025
  • FOTO/VIDEO. Weekendul în familie continuă: Muzică, dansuri, expoziții și super concert Delhusa Gjon, sâmbătă, în Grădina Romei 25/05/2025
  • 25 mai: Creștinii ortodocși celebrează a treia aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul 25/05/2025
  • Cine este Stelian Budjuveanu, primarul interimar al Bucureștiului 25/05/2025
  • FOTO. Alertă în Satu Mare! Incendiu la fosta fabrică UNIO. Pompierii au intervenit de urgență 25/05/2025
  • Biserica Anglicană, crâmpeiul de sacru englezesc de la București. Credincioșii se împărtășesc și azi din potirul dăruit de Regina Maria 25/05/2025
  • Simone Tempestini câștigă Raliul Maramureșului 2025. E al patrulea titlu obținut aici 25/05/2025
  • Cseke Attila a inaugurat a doua creșă construită în Râmnicu Vâlcea prin programul 'Sfânta Ana' 25/05/2025
  • CSM Unirea Alba Iulia, eliminată la penalty-uri de SCM Râmnicu Vâlcea în barajul pentru Liga a 2-a 25/05/2025

Web design by Dianys Holding - realizare website

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24

No Result
View All Result
  • Home
  • Stiri Ilfov

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24