O mâncare ușoară, dar hrănitoare, perfectă pentru primăvară, plină de vitamine și arome proaspete. Este alegerea ideală pentru un prânz reconfortant sau o cină ușoară.
Ingrediente:
300 gr urzici proaspete
200 gr spanac
2 legături de leurdă
1 ceapă albă
2 fire de ceapă verde
1 morcov
2 linguri ulei de măsline
50 gr orez
500 ml apă
sare și piper, după gust
1 lingură suc de lămâie
1 linguriță cimbru uscat
Mămăligă sau pâine prăjită, pentru servire
Mod de preparare:
Spală bine urzicile în apă rece și opărește-le în apă clocotită timp de 5 minute. Scoate-le și scurge-le bine. Spanacul și leurda nu necesită opărire, ci doar spălare și tocarea grosieră.Într-o tigaie largă, încinge uleiul de măsline și călește ceapa albă și cea verde tocate fin, împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mică.Pune urzicile tocate mărunt, spanacul și leurda peste legumele călite. Amestecă și lasă să se pătrundă ușor la foc mic.Adaugă orezul și toarnă apa sau supa de legume. Condimentează cu sare, piper și cimbru și lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, până orezul este bine gătit.La sfârșit, adaugă sucul de lămâie și amestecă bine. Gustă și ajustează condimentele, dacă este nevoie.Mâncarea se servește caldă, alături de mămăligă sau pâine prăjită, pentru un plus de savoare.
Mai multe rețete găsiți pe Facebook AVIDA și Instagram – avida_ro
Citeste mai mult