Liceeni din Brașov, într-un concurs despre Brașovul Viitorului – Regenerare Urbană pentru Creșterea Rezilienței Climatice. 35 de elevi și cadre didactice de la liceele din municipiul Brașov au participat vineri la festivitatea de premiere a concursului Brașovul Viitorului – Regenerare Urbană pentru Creșterea Rezilienței Climatice, organizat în cadrul proiectului LIFE ASAP – Accelerated Sub-national Climate Action & Participation through One Planet City Challenge, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Brașov.
Evenimentul a adus împreună elevii celor trei licee câștigătoare – Colegiul Național de Informatică „Gr. Moisil” (Marele Premiul al concursului și Premiul I), Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov (premiul II) și Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” (premiul III). Elevii au avut ocazia de a dialoga direct cu reprezentanți ai administrației locale și ai organizațiilor implicate în dezvoltarea durabilă a orașului. La eveniment a participat și viceprimarul Municipiului Brașov, Dan Ghiță.
Prin prezența lor, elevii s-au conectat cu inițiativele care vizează dezvoltarea durabilă a orașului lor, Brașovul urmărind să devină Oraș Verde European și Neutru din punct de vedere climatic.
Evenimentul, parte a unui proiect mai larg, a încheiat seria unor activități de informare și dezbatere în legătură cu atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, realizată în cinci licee din municipiul Brașov (cele trei licee premiate, Colegiul Național „Unirea” Brașov și Liceul International PREMS), coordonate de Asociația Română pentru Meteorologie Aplicată și Educație în colaborare cu Universitatea din București – Facultatea de Geografie.
Temele centrale ale atelierelor au vizat evaluarea riscurilor climatice la nivel local, percepția tinerilor asupra schimbărilor climatice și identificarea de soluții pentru adaptare la riscuri climatice precum seceta și furtunile puternice.
În total, peste 200 de elevi au participat activ la aceste ateliere, iar 179 de chestionare completate au oferit o imagine valoroasă și pragmatică asupra modului în care tinerii percep și înțeleg schimbările climatice.
Proiectul, co-finanțat prin programul LIFE de către Comisia Europeană și derulat de către WWF România, își propune să accelereze acțiunile de combatere a schimbărilor climatice în orașe din România și să sprijine orașele în în procesul de raportare a emisiilor și acțiunilor climatice pe platformele EU Covenant of Mayors și CDP-ICLEI Track.
Articolul Liceeni din Brașov, într-un concurs despre Brașovul Viitorului – Regenerare Urbană pentru Creșterea Rezilienței Climatice apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult