Fără drumuri la Reșița sau Timișoara pentru locuitorii de pe Valea Carașului, odată cu finalizarea lucrărilor la noul ambulatoriu integrat, care va fi dotat cu aparatură medicală modernă și un computer tomograf.
Lucrările la noua clădire destinată ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Oravița avansează. Proiectul, finanțat din fonduri europene și implementat de administrația locală condusă de primarul Dumitru Ursu, reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii medicale din zonă.
Noua clădire va dispune de un regim de înălțime parter + etaj și va include zece compartimente medicale dedicate unor specialități esențiale: Dermatovenerologie, Neurologie, Pediatrie, Cardiologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Chirurgie, Ortopedie, Ginecologie și Balneofiziokinetoterapie. De asemenea, vor fi amenajate spații pentru personalul medical, grupuri sanitare și spații tehnice necesare unui ambulatoriu modern și funcțional.
Lucrările avansate la spitalul din Oravița
Managerul spitalului din Oravița precizează că lucrările sunt avansate și că se așteaptă ca ambulatoriul să fie finalizat mai devreme decât era planificat: „Se lucrează foarte bine la clădirea cu cele 10 ambulatorii. Constructorul menține un ritm susținut al lucrării, ceea ce este excelent. Lucrarea ar trebui să fie gata în prima parte a anului viitor, dar în ritmul în care se lucrează cred că va fi finalizată anul acesta. În acest moment, după estimările mele, construcția are un grad de realizare de 60%”, a declarat Mircea Popescu.
Un aspect important al acestui proiect, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, este dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv un computer tomograf, extrem de necesar orăvițenilor și locuitorilor din Valea Carașului. Acesta va permite realizarea unor investigații precise și rapide, esențiale pentru diagnosticarea corectă, scutindu-i astfel pe pacienții din Valea Carașului de drumuri la Reșița sau la Timișoara. Alături de tomograf, vor mai fi achiziționate echipamente precum aparatură de radiologie, defibrilatoare, holtere, electrocardiograme, sisteme de testare la efort, mese ortopedice, monitoare pentru funcții vitale, electrocautere și multe altele.
Iar investițiile la spitalul din Oravița nu se opresc aici. Echipa de la Proiecte Europene a primarului Dumitru Ursu a obținut și o finanțare pentru reabilitarea termică a unității medicale. Lucrările vor demara în perioada următoare. „Ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru pacienții din Oravița. De aceea, în ultimii ani, am investit sume importante de bani, atât europene, cât și din bugetul local, pentru a îmbunătăți condițiile de cazare și cele medicale la spital”, a declarat primarul Oraviței.
Citeste mai mult