La Brașov sunt 11 parcuri și locuri de joacă dotate cu echipamente de recuperare și relaxare pentru copii cu dizabilități. De la un loc de joacă realizat în parteneriat cu UNICEF, Brașovul a amplasat astfel de echipamente multifuncționale în alte zece. În alte 34 locuri de joacă au fost amplasate leagăne pentru copiii cu dizabilități locomotorii.
Reprezentanții UNICEF România realizează în aceste zile la Brașov un material de documentare referitor la locurile de joacă dotate cu echipamente de recuperare și de relaxare pentru copiii cu dizabilități.
Primul loc de joacă de acest fel a fost realizat în proiectul “România pentru fiecare copil”, derulat de Municipiul Brașov, prin Direcția de Asistență Socială, cu sprijinul UNICEF România. Deși au fost mai multe localități implicate, Municipalitatea brașoveană este singura care a ales să continue această inițiativă și, de la un loc de joacă destinat copiilor cu dizabilități aflat în cadrul Centrului Comunitar Integrat din DAS, s-a ajuns la 11 parcuri și locuri de joacă dotate cu echipamente destinate special acestor copii.
Potrivit viceprimarului Lucian Pătrașcu, acest tip de echipamente în locurile de joacă din municipiu sunt binevenite, iar primăria va încerca să le amplaseze în cât mai multe locuri de joacă.
Potrivit datelor Serviciului de Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Brașov, 11 dintre parcurile și locurile de joacă din municipiu au echipamente multiple destinate copiilor cu dizabilități, iar 34 au leagăne cu această destinație.
Programul “România pentru fiecare copil”, implementat de UNICEF România în perioada 1 iunie 2021 – 31 ianuarie 2024, s-a desfășurat în cinci localități din județele Brașov și Bacău și a beneficiat de un grant în valoare de 4,2 milioane de euro oferit de Norvegia în cadrul Programului Dezvoltare Locală.
Obiectivul programului a fost a contribui la incluziunea socială a tuturor copiilor și adolescenților, în special a celor vulnerabili, prin servicii de sănătate, educație și protecție a copilului (servicii comunitare și specializate integrate) de calitate, echitabile și coordonate, precum și prin norme sociale protective.
Proiectul are intervenții pe trei piloni: educație incluzivă de calitate, ce a vizat formarea și dotarea grădinițelor din localitățile partenere, pilonul „Localități prietene ale copilului“, ce constă în special în zona de stimulare a participării copiilor în decizii care îi privesc (consilii locale ale copiilor care au venit cu propuneri pentru Consiliul Local al fiecărei localități partenere) și centrele comunitare integrate, cum este cel de la DAS Brașov.
Articolul La Brașov sunt 11 parcuri și locuri de joacă dotate cu echipamente de recuperare și relaxare pentru copii cu dizabilități apare prima dată în Monitorul Expres – Stiri Brasov.
Citeste mai mult