Peste 300 de angajați ai CJ Timiș, instituții subordonate și voluntari au participat sâmbătă la o acțiune de ecologizare și promovare turistică în zona Pietroasa – Poieni.
Întâlnirea a avut loc la Mănăstirea Românești, iar de acolo participanții au plecat spre Transluncani și alte locuri din zonă. Au curățat traseele, au strâns deșeuri și au descoperit obiective naturale care merită atenția turiștilor.
Acțiunea de ecologizare în zona Pietroasa – Poieni
Acțiunea și-a propus și să protejeze natura și să promoveze turismul în estul județului Timiș.
CITEȘTE ȘI: CJ Timiș modernizează drumul spre Țara Făgetului și zona montană cu potențial turistic
Mănăstirea „Izvorul lui Miron” din satul Românești, comuna Tomești, are hramul Sfântului Ilie, sărbătorit în fiecare an pe 20 iulie
Alfred Simonis, șeful CJ Timiș, a ales să participe la acțiune împreună cu soția sa.
„Avem locuri extrem de frumoase în Timiș, unele sunt deja cunoscute, altele trebuie descoperite, iar rolul nostru este să promovăm aceste locuri, să le cartografiem, să le identificăm și să le dezvoltăm. Unele sunt în paragină, trebuie să investim în ele. Sunt foarte multe trasee frumoase, avem primari gospodari care le îngrijesc, dar din păcate bugetele lor nu sunt suficiente pentru a face față și e nevoie de sprijinul consiliului județean.”, a declarat Alfred Simonis.
La acțiunea de ecologizare s-au alăturat și voluntarii de la Verde de Banat
La rându-i, vicepreședintele CJ Timiș, Alin Popoviciu, a vorbit despre ideea de a începe promovarea turismului local chiar din interiorul instituției. „Ne-am dat seama că mulți locuitori ai județului nici nu știu ce locuri frumoase avem. Așa că am început cu noi, cei din consiliul județean și din instituțiile subordonate. Promovarea pornește de aici.”, a spus liberalul.
Evenimentul de sâmbătă se va încheia cu o serbare câmpenească în aer liber. Activități similare vor continua în județ, în paralel cu proiecte de amenajare și promovare a traseelor turistice.
Ce poți vedea în Țara Făgetului
Țara Făgetului, în Timiș, este o destinație ideală pentru iubitorii de natură și drumeții. Are peisaje variate, de la păduri întinse și văi pitorești, până la cascade și trasee turistice accesibile pentru toate vârstele. Printre atracțiile principale se numără Cascada Șopot și Peștera Românești, cunoscută și pentru concertele simfonice organizate aici. Localitățile din zonă, precum Margina și Tomești, au pensiuni confortabile și preparate tradiționale, ideale pentru turiștii care vor să combine relaxarea cu explorarea culturii locale.
Aflată în Ținutul Pădurenilor, în Munții Poiana Ruscă, la granița județului Hunedoara cu Timiș, comuna Bătrâna, una dintre cele mai izolate din țară, dezvăluie un peisaj desprins din povești. Tradițiile, portul și limba sunt păstrate întocmai de cei puțin peste 90 de locuitori care mai populează satul, făcând din Bătrâna o adevărată mărturie vie a trecutului.
CITEȘTE ȘI: Satul de dincolo de nori. Cea mai mică localitate din România are o frumusețe aparte pe care oamenii locului vor să o împărtășească cu turiștii
Citeste mai mult