La Lovrin se construiește un centru modern de recuperare pentru pacienți cu afecțiuni ortopedice, reumatologice și post-traumatice. Investiția este de 11 milioane de euro și face parte dintr-un proiect transfrontalier.
Lucrările la Centrul de Recuperare Medicală din Lovrin pot demara, după ce a fost semnat ordinul de începere, a anunțat Alin Popoviciu, vicepreședintele CJ Timiș.
Noul centru va funcționa ca secție externă a Spitalului Județean din Timișoara și va oferi servicii de recuperare pentru pacienți cu afecțiuni locomotorii, reumatice sau post-traumatice. Vor fi disponibile tratamente în regim de internare continuă sau de zi.
„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Centrul de recuperare medicală din Lovrin. Este un proiect important pentru întreaga zonă de nord a județului Timiș, unde vom avea un centru modern, cu servicii de balneofiziokinetoterapie, ortopedie și traumatologie. Pacienții vor beneficia de tratamente de recuperare pentru afecțiuni locomotorii, reumatice sau post-traumatice, într-un spațiu dotat la standarde europene.”, a anunțat Alin Popoviciu.
Centrul de la Lovrin va avea 42 de paturi, servicii ambulatorii și personal medical specializat. Acesta va folosi apa geotermală din zonă în procesul de recuperare. Sunt prevăzute o piscină cu acoperiș retractabil și echipamente pentru tratamente moderne.
Centrul este parte a unui proiect transfrontalier derulat în parteneriat de Spitalul Județean din Timișoara, Universitatea din Szeged și centrul Mora Vital. Valoarea totală a investiției este de 11 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 24 de luni.
La Lovrin, apa geotermală este deja folosită pentru încălzirea a 250 de gospodării. Printr-un alt proiect european, autoritățile locale își propun ca întreaga localitate să fie alimentată cu acest tip de energie. În județul Timiș au fost identificate peste 40 de puțuri geotermale.
Citeste mai mult