O serie de ateliere gastronomice se vor organiza special în Săptămâna luminată la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Sibiu. Acestea vor avea loc în perioada 26 aprilie – 1 mai, de marți până duminică, între orele 10-16, până la epuizarea porțiilor pregătite și în măsura în care condițiile meteo vor fi favorabile.
Atelierele gastronomice se vor desfășura astfel:
Marți, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și tocăniță de miel
Miercuri, preparate din curcan: ciorbă de potroace și friptură de curcan
Joi, preparate din rață: supă cu tăieței și tocană cu găluști
Vineri, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și stufat de miel
Sâmbătă, păstrăv afumat, icre de crap și știucă
Duminică, storceag de sturion și plachie de crap.
Sâmbătă și duminică, ingredientul principal folosit la preparate a fost peștele: păstrăv, sturion și crap. „Prin prepararea păstrăvului dorim să valorificăm fauna piscicolă a râurilor de munte, iar procedeul de afumare cu conuri de brad va putea fi urmărit prin punerea în funcțiune a unei afumători la care conurile de brad vor da savoarea preparatului. Storceagul și plachia sunt o înnobilare a preparatelor din pește, ca valorificare a cercetărilor întreprinse la oamenii Deltei Dunării”, spun reprezentanții muzeului.