Fenomenul „Dependenților de Halat” s-a răspândit, ca un „val de bine”, în toată Europa, iar acum au poposit și la Băile Herculane pentru a schimba percepția publicului asupra stațiunilor termale și de a le face mai atractive.
La Route des Villes d’Eaux du Massif Central este o asociație a 17 stațiuni termale din zona Masivului Central, în centrul Franței, al cărei principal scop este de a prezinta stațiunile termale într-un mod mai holistic, vorbind despre wellness, timp liber, cazare, activități sportive și în aer liber, gastronomie, tratamente de sănătate bazate pe apa minerală, mai exact, de a schimba o percepție, poate învechită asupra acestui fenomen balnear.
Și cum zilele trecute, pe Valea Cernei a avut loc amplul eveniment al Adunării Generale a Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa, unul dintre obiectivele principale ale asociației franceze a fost de a schimba mesajul și codurile de comunicare, pentru a atrage atenția unor noi categorii de public, pentru a construi o nouă clientelă și de a întineri imaginea și oferta stațiunilor balneare, printre care și a Băilor Herculane.
statuie hercules baile herculane
În limba franceză „Les Accros du Peignoir”, în limba română „Dependenții de Halat”, a fost creat pentru a revitaliza imaginea și atractivitatea stațiunilor balneare. Este în același timp un concept, o mișcare, o comunitate și un brand oficial. Puțin câte puțin, fenomenul Dependenților de Halat se răspândește, ca un „val de bine”, devenind emblema recunoscută a stațiunilor balneare europene.
„După Masivul Central, Spa în Belgia, Ourense în Spania, Baden bei Wien în Austria, Berlin în Germania, Budapesta în Ungaria, Saratoga Springs în Statele Unite ale Americii, suntem mândri să fim aici, la Băile Herculane, unde comunitatea „Dependenților de Halat”, atât virtuală, cât și fizică, este formată din oameni care își iau timp să se bucure de viață, să încetinească ritmul, să se liniștească, să se relaxeze, să se distreze, să mediteze, să viseze cu ochii deschiși, pentru care răspândirea acestui stil de viață a devenit o adevărată filozofie de viață.” – au declarat reprezentanții asociației.
Ca ambasadori și purtători de cuvânt pasionați ai acestei tendințe, Dependenții de Halat joacă un rol esențial în promovarea artei unice de a trăi, în sporirea atractivității stațiunilor balneare, atragerea unor clientele complementare, diversificarea ofertei prin marketing inovator și adăugarea unei „note de glamour”, revitalizând și modernizând imaginea, adesea învechită, a stațiunilor termale.
De ce halatul?
Halatul este elementul comun tuturor vizitelor în stațiunile balneare, este simbolul perfect al stării de bine, care te învăluie într-o îmbrățișare moale și caldă, un cocon protector care întruchipează viața lentă, vindecarea interioară, îngrijirea de sine, pacea și liniștea, grație valorilor sale de bază…Este costumul tău de super-erou în fața greutăților vieții.
Evenimentul de amploare internațională, care a reunit în România reprezentanți ai administrațiilor publice, specialiști în turism și balneologie, experți în patrimoniu și dezvoltare durabilă din întreaga Europă, a avut în agendă sesiuni de lucru, ateliere tematice, vizite de studiu, dar și o serie de evenimente culturale și muzicale, care le-au oferit acestora o experiență autentică, în spiritul istoriei și valorilor locale. Punctul de maxim interes a fost reabilitarea Băilor Neptun, pentru care, a fost semnat un protocol între Primăria Băile Herculane, Institutul Național al Balneologiei și EHTTA – marcând începutul unei colaborări promițătoare.
Citeste mai mult