Obiectivul general al proiectului este în corelare cu strategiile de dezvoltare ale teritoriilor pentru perioada 2021 – 2027, sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului, în special a sectorului antreprenorial productiv mic și mijlociu, inclusiv a antreprenoriatului feminin, în vederea creșterii competitivității și capacității economiilor locale afectate de a genera locuri de muncă durabile, sigure și cu un nivel de salarizare atractiv prin urmare obiectivul general al proiectului este creșterea și capacității economiilor locale afectate de a genera locuri de muncă durabile, ca urmare a implementării prezentului proiect.
Obiective specifice:
OBIECTIV 1: Crearea unei unități noi de prestare servicii depozitare cereale în domeniul de activitate aferent codului CAEN 5210 – Depozitări prin construirea unei caapcitati de depozitare cereale și dotarea acesteia într-un mod funcțional, eficient energetic și performant, dar și aliniat la ultimele tendințe ale pieței.
OBIECTIV 2: Dezvoltarea resurselor umane ale solicitantului, prin menținerea angajaților existenți, respectiv angajarea unui număr de 11 de persoane dintre care: minim 30% provin din activități economice ce provin dintr-o industrie/ramură economică direct afectată de procesul de transformare minim 30% provin din categoriile tinerii cu vârsta de până la 29 ani, persoanele cu vârsta de peste 55 de ani, femeile, persoanele care se încadrează în categoria lucrătorilor defavorizați, a celor extrem de defavorizați și a lucrătorilor cu handicap minim 1 persoana cu competențe necesare pentru categoria profesională de operatori/ asamblori minim 20% care vor participa la cursuri de calificare/recalificare în perioada de implementare Numărul astfel atins va fi menținut pe toată perioada de implementare și durabilitate (3 ani). Totodată se are în vedere creșterea cifrei de afaceri față de nivelul înregistrat în ultimul an fiscal încheiat înaintea depunerii cererii de finanțare și menșinerea unui trend crescător până la sfârșitul perioadei de verificare a caracterului durabil al proiectului.
OBIECTIV 3: Realizarea de măsuri de îmbunătățire a calității mediului înconjurător și de creștere a eficienței energetice prin achiziționarea și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice și a unui sistem automat de control temperatura, care determină minimizarea la sursă a deșeurilor generate, prin utilizarea de materii prime secundare si materii prime locale în fluxul de prestare servicii și prin adaptarea infrastructurii și dotărilor în vederea utilizării de către persoane cu dizabilități.
Valoarea totala a proiectului: 13.411.768,22 RON
Finanţarea nerambursabilă: 8.555.311,63 RON
Valoare contributiei europene(FTJ): 7.272.014,89
Rezultatele proiectului:
REZULTAT 1: O unitate de depozitare nou creată pentru prestarea serviciilor aferente codului CAEN 5210 – Depozitări prin construirea unei capacitati de depozitare cereale și dotarea acesteia într-un mod funcțional, eficient energetic și performant, dar și aliniat la ultimele tendințe ale pieței.
REZULTAT 2: locuri de muncă menținute, 11 locuri de muncă nou create în perioada de impementare a proiectului, dintre care: minim 30% provin din activități economice ce provin dintr-o industrie/ramură economică direct afectată de procesul de transformare minim 1 persoana cu competențe necesare pentru categoria profesională de operatori/ asamblori minim 20% care vor participa la cursuri de calificare/recalificare în perioada de implementare Numărul astfel atins va fi menținut pe toată perioada de implementare și durabilitate (3 ani). Totodată se are în vedere creșterea cifrei de afaceri față de nivelul înregistrat în ultimul an fiscal încheiat înaintea depunerii cererii de finanțare și menșinerea unui trend crescător până la sfârșitul perioadei de verificare a caracterului durabil al proiectului.
REZULTAT 3: Un sistem fotovoltaic care folosește surse regenerabile de energie, un sistem automat de control temperatura, care determină minimizarea la sursă a deșeurilor generate și de asemenea o infrastructură adaptată în vederea utilizării spațiului și de către persoane cu dizabilități, dar și echipamente adaptate în vederea utilizării lor de către persoane cu dizabilități.
Impactul proiectului: Proiectul propus reprezintă o inițiativă strategică perfect aliniată cu obiectivele Programului de Tranziție Justă. Având la bază principiile dezvoltării durabile, proiectul se focalizează pe reducerea emisiilor de carbon prin implementarea tehnologiilor inovatoare și a practicilor sustenabile. De asemenea, proiectul acordă o atenție deosebită impactului social, asigurând o tranziție echitabilă pentru comunitățile locale afectate de schimbările în sectoarele economice. Prin crearea de locuri de muncă durabile și dezvoltarea abilităților profesionale, proiectul contribuie la adaptarea eficientă a forței de muncă la noile cerințe ale economiei verzi. În spiritul incluziunii sociale, proiectul se angajează în promovarea diversității și egalității de gen, asigurând că nici o categorie de populație nu este lăsată în urmă în procesul de tranziție.
Data începerii şi finalizării proiectului: 15.05.2025-14.05.2027
Citeste mai mult