Într-o lume în care, anual, peste 10 milioane de decese sunt atribuite cancerului, trilogia „Cancerul, o poveste de dragoste” invită publicul la o poveste emoționantă despre impactul bolilor oncologice asupra vieții de familie din trei perspective diferite.
Sâmbătă, 24 mai, începând cu ora 18, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, în colaborare cu Mateea Marin, președintele Asociației Ataraxia, organizează o acțiune culturală deosebită, prin aducerea în fața publicului caransebeșean trilogia „Cancerul, o poveste de dragoste”.
Explorând tema luptei cu cancerul prin intermediul artei, cele trei spectacole, regizate de Mateea Marin, sensibilizează publicul față de experiențele și provocările pacienților și familiilor acestora. Sursa de inspirație a poveștii sunt cărțile scrise și povestea de viață ale Mioarei Grigore, o femeie care a luptat, timp de șase ani, cu cancerul, și a soțului ei, care i-a fost alături în tot acest timp. Cele trei povești sunt: „Cancerul, dragostea mea”, abordând tema luptei cu cancerul din perspectiva bolnavului; „Propunere pentru nemurire”, din perspectiva partenerului de viață și „Cancerul, dragostea mea – poveste pentru nemurire”, din perspectiva copilului al cărui părinte suferă de această boală.
Proiectul a fost prezentat și în Timișoara, Râmnicu Vâlcea și Târgoviște, având un impact pozitiv atât asupra publicului, cât și asupra specialiștilor și partenerilor din domeniul sănătății și culturii.
„Cancerul, o poveste de dragoste” nu prezintă boala în întunericul deznădejdii, ci în lumina speranței, purtând spectatorul, cu umor și tandrețe, prin încercările și luptele purtate de bolnav și de familia acestuia, reprezentând nu doar o proiectare în teatru a unei povești de viață, ci și o lecție pentru cei care se confruntă cu bolile oncologice.
Citeste mai mult