Primăria Craiova achiziţionează servicii de promovare în valoare de aproximativ 850.000 lei pentru promovarea evenimentelor verii.
Conform anunţului publicat în SEAP, pentru „Servicii de publicitate prin intermediul presei regionale si locale de televiziune, a publicațiilor online locale regionale, naționale și internaţionale, a posturilor de radio locale şi naţionale, outdoor print si video şi a reţelelor sociale”, municipalitatea scoate din buzunar aceşti bani pentru a-şi promova atractivitatea turistică atât în Oltenia, cât şi în ţară şi în afara sa, pe o varietate de canale media, de la presa tradiţională până la reţelele de socializare.
Valoarea totală şi valoarea pentru fiecare lot în parte
Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 845.661,57 lei, serviciile fiind împărţite în trei loturi, după cum urmează:
Publicitate prin intermediul publicațiilor de presă online locale, regionale,naţionale şi internaţionale, pe reţelele de socializare şi în publicaţii internaţionale de călătorie, cu o valoare estimată, fără TVA, de 406.345,82 RON.
Publicitate prin intermediul posturilor de radio locale şi naţionale şi a presei de televiziune locală,regională şi online, cu o valoare estimată, fără TVA, de 160.248,00 RON.
Publicitate outdoor print, outdoor video şi indoor video, cu o valoare estimată, fără TVA, de 279.067,75 RON.
Promovare în perioada mai-august
Promovarea intensă are drept scop creşterea vizibilităţii unor „obiective turistice şi/sau evenimente culturale desfăşurate de municipalitate sau de instituţiile de cultură subordonate”, iar conform caietului de sarcini perioada avută în vedere este mai-august. Primăria vizează promovarea Festivalului Intencity şi a Festivalului Puppets Occupy Street.Obiectivul general constă „în îmbunătățirea imaginii municipiului Craiova”, menţionează autoritatea în anunţ.
Argumentele primăriei: Potenţialul turistic, oportunităţi de investiţii, taxa hotelieră
Primăria argumentează necesitatea achiziţiei prin oportunităţile de atrage investitori, prin potenţialul turistic şi instituirea taxei hoteliere.
„Având în vedere strategia autorității locale de a disemina informații despre oportunitățile de investiții din Craiova și potențialul turistic al municipiului, de a atrage investitorii interesați în zonă, de a mări numărul de persoane înștiințate cu privire la activitatea autorității publice locale și de a crește numărul de turiști, promovând imaginea municipiului și acțiunile inițiate și organizate de autorități, este necesară diseminarea cu operativitate a acțiunilor Primăriei și Consiliului Local Craiova prin intermediul canalelor media și de comunicare locale, regionale și naționale şi internaţionale (radio, tv, presă online, social media, etc.).
Necesitatea realizării de campanii de promovare pe plan național, regional, local și internaţional este impusă și de instituirea Taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Craiova, denumită taxă hotelieră, conform HCL nr. 485/2017 și HCL nr. 533/2018, care constituie venit cu destinație specială, fiind instituită din rațiuni de creștere a gradului de atractivitate al orașului și fiind utilizată exclusiv pentru finanțarea activităților de promovare și punere în valoare a patrimoniului turistic al Municipiului Craiova.”
Unde vrea Primăria să apară numele Craiovei
În urma acestei campanii intense de promovare, Craiova ar urma să fie promovată 13 publicații naţionale şi internaționale online, 19 publicații online locale și regionale, pe 7 posturi tv locale şi regionale, 2 posturi de radio locale şi 2 posturi radio naționale, pe 30 panouri stradale backlit, 6 panouri stradale fată+ verso unipol, 30 ecrane outdoor, 6 totemuri video indoor şi 2 mesh-uri, precum şi pe rețelele de socializare.
De exemplu, în presa locală şi regională online, municipalitatea are un target de 10 milioane de afişări de bannere, iar în presa naţională, de 15 milioane.Primăria urmăreşte publicitate şi prin intermediul rețelelor sociale de tipul Facebook, Instagram, TikTok, YouTube pentru 2 evenimente, în perioada mai – august
Promovare şi în afara ţării
Publicitatea evenimentelor din Craiova urmează să ajungă şi în publicaţii internaționale de călătorie, precum și în aplicații/platforme internaționale de călătorie, „care se adresează diasporei române şi publicului internaţional”: reviste internaționale specializate de turism/călătorie, de tipul Urlaub, Rumänien și National Geographic Traveller (UK) şi în platforme de călătorie, precum Loquis sau Jetzy App.
În ce oraşe vor apărea panouri cu Intencity
Pentru campania publicitară outdoor, durata este de 25 zile, în perioada mai – iunie 2025. Aşadar, în apropierea Festivalului IntenCity, Primăria vrea să aibă, în Craiova şi în Bucureşti, vizibilitate pe câte 10 panouri din zone cu trafic intens şi/sau centrale per oraş. Craiova ar urma să mai apară pe alte 10 panouri din Piteşti, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Balş, Caracal, Alexandria şi Filiaşi.
În aceeaşi perioadă, promovarea va include şi panouri outdoor de foarte mari dimensiuni/unipol: minimum 40 mp, amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și expres. Este vorba despre 6 panouri (față + verso) – adică 12 fețe total, care vor fi repartizate pe drumul expres Craiova – Piteşti, autostrada Piteşti – Bucureşti, drumul naţional Bucureşti – Braşov – drum național şi drumul european Craiova – Filiaşi.
Campanie în aeroporturile din Craiova şi Otopeni şi pe ecrane video outdoor din mai multe oraşe
Tot în mai-iunie, IntenCity va fi promovat şi pe ecrane video outdoor, respectiv totemuri led: pe aeroporturile din Craiova şi Otopeni; în Bucureşti, pe 10 ecrane video outdoor (în zone precum Hotel Marriott – Palatul Parlamentului -Unirea Shopping Center – Clădirea Cocor, Centrul Vechi, Universitate etc.); în Craiova – 10 ecrane video outdoor în zone aglomerate, cu trafic important; alte 10 în Râmnicu Vâlcea, Slatina, Drobeta-Turnu Severin, Piteşti, Târgu Jiu, Constanţa, Timişoara şi Braşov.
Condiţii pentru ofertanţi
Ofertantul (Operator Economic individual sau asociere de Operatori Economici) trebuie să demonstreze că a prestat în ultimii 3 ani (calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor), servicii similare duse la bun sfârşit în valoare cumulată, fără TVA, de cel puţin:
Lotul 1: 400.000 lei (excl. TVA), la nivelul a maxim 1 contract;
Lotul 2: 160.000 lei (excl. TVA), la nivelul a maxim 1 contract;
Lotul 3: 270.000 lei (excl. TVA), la nivelul a maxim 1 contract.Criteriile de atribuire diferă în funcţie de loturi: cel mai bun raport calitate – preț pentru LOTUL 1, cel mai scăzut preț pentru LOTUL 2 şi cel mai scăzut preț pentru LOTUL 3
În cazul în care oferta este depusă de un grup de operatori economici, oferta trebuie să cuprindă un acord de asociere.
CITEŞTE ŞI: Parcare de 30 de milioane de lei la Calafat
Citeste mai mult