• Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
DATA:
25/05/2025
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
TRIMITE MESAJ
  • Acasa
  • Contacteaza-ne
  • Schimb de link-uri
No Result
View All Result
Home Stiri Olt

Beneficiile consumului de must

Ziare Online 24 de Ziare Online 24
30/09/2023
in categoria Stiri Olt
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mustul, pe lângă dulceață și aromă, oferă în mod generos, numeroase vitamine și minerale, precum și antioxidanți. Începând de la scăderea colesterolului și pânî la întărirea sistemului imunitar, sunt o mulțime de motive să consumați după masăa un pahar din  băutura sezonului. Această licoare este saraca in alcool si bogata in probiotice si polifenoli.

Scade colesterolul

Fibrele și polifenolii din must scad nivelul colesterolului. În plus, resveratrolul, unul dintre cei mai puternici antioxidanți, previne oxidarea colesterolului LDL în artere și, ulterior, formarea ateromului. De asemenea, inhibă absorbția grăsimilor în intestin, astfel încât ele nu mai trec în fluxul sangvin. Sucul de struguri protejează ficatul, care, printre altele, sintetizează colesterolul.

Bine de știut. Flavonoidele din must cresc nivelul colesterolului bun (HDL), prevenind astfel blocarea arterelor și complicațiile cardi ovasculare.

Încearcă: Piersici poșate în vin cu vanilie și busuioc

Întărește sistemul cardiovascular

Potrivit studiilor, sucul de struguri conține un număr mare de flavonoide, substanțe vegetale utilizate în terapiile pentru tulburări circulatorii și boli venoase, îmbunătățind proprietățile fluxului de sânge. Astfel, mustul stimulează formarea globulelor roșii, dilatarea vaselor de sânge și scăderea tensiunii arteriale. De reținut că, în prima zi după ce a fost stors din struguri, mustul nu conține deloc alcool, ceea ce înseamnă că are efect benefic asupra inimii și, implicit, asupra circulației sangvine.

Bine de știut. Mustul din struguri negri este bogat în potasiu, mineral care contribuie la transmiterea și generarea impulsurilor nervoase. Potasiul este, de asemenea, excelent pentru consolidarea activității inimii.

Consolidează sistemul imunitar

Datorită efectului său alcalin, mustul luptă împotriva anumitor virusuri și bacterii. Băutura de toamnă schimbă mediul în care se multiplică microorganismele, ceea ce facilitează prevenirea infecțiilor. Resveratrolul acționează ca un antibiotic natural și combate în mod eficient proliferarea bacteriilor. Iar vitamina C sprijină sistemul natural de apărare al organismului.

Spre deosebire de plante și cele mai multe animale, organismul uman nu produce vitamina C (numită și acid ascorbic) și nu o poate stoca. Așadar, supradozajul este aproape imposibil, întrucât cantitățile în exces de vitamina C (solubilă în apă) sunt pur și simplu excretate prin urină.

Bine de știut. Mustul este bogat în antioxidanți, cu proprietăți antivirale și antibacteriene, care stimulează imunitatea.

Ajută la detoxificare

Sucul de struguri este o sursă importantă de vitamina C, potasiu și polifenoli, toate acestea fiind necesare pentru a stimula purificarea sângelui. Acești nutrienți stimulează sistemul limfatic și sprijină eliminarea toxinelor și metalelor grele din organism. Mustul stimulează funcția ficatului și a vezicii biliare, ambele organe fiind implicate în digestia grăsimilor și metabolizarea deșeurilor. Calmează mucoasa gastrică și ajută astfel la restabilirea pH-ului natural al sângelui.

Bine de știut. Cu cât strugurii sunt mai copți, cu atât pH-ul mustului este mai mare. Așadar, alege strugurii pârguiți nu doar pentru aroma intensă, ci și pentru beneficiile conferite de gradul de alcalinitate.

Favorizează digestia

Coaja strugurilor este bogată în fibre. Ca urmare, mustul, obținut din stoarcerea fructelor întregi, favorizează digestia. Fibrele ajută la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos, în timp ce aduc rapid o senzație de sațietate. În plus față de fibre, conținutul ridicat de apă și acizi din struguri are, de asemenea, un efect digestiv. Persoanele care suferă de reflux gastroesofagian pot bea dimineața, pe stomacul gol, un pahar cu must pentru a preveni simptomele unei digestii greoaie.

Bine de știut. Mustul are efect în absorbția gazelor intestinale și combaterea flatulenței.

Crește nivelul de energie

Carbohidrații reprezintă sursa principală de energie pentru organism, producând 4 kcal/g. Deși sucul de struguri este scăzut în calorii, zahărul pe care îl conține (glucoză, fructoză) ameliorează performanța mentală și fizică, iar îmbunătățirea circulației sângelui implică mai mult oxigen către celule. Acest aspect este esențial pentru creșterea nivelului de energie. În plus, energia corpului este crescută de conținutul ridicat de glucoză.

Bine de știut. Pentru că are mult zahăr în compoziție, mustul este contraindicat diabeticilor și celor cu rezistență la insulină.

Sprijină activitatea creierului

Antioxidanții conținuți de struguri au efect pozitiv asupra sănătății cognitive, iar mustul favorizează activitatea creierului. Antioxidanții optimizează sănătatea sistemului nervos și ameliorează conductivitatea celulelor nervoase. Circulația sângelui este îmbunătățită, optimizând alimentarea cu oxigen și nutrienți a creierului.

Având proprietăți antiinflamatoare, mustul are capacitatea de a reduce oboseala și de a îmbunătăți considerabil funcțiile sistemului nervos.

Combate infecțiile tractului urinar

Datorită efectului său alcalin, această băutură acționează ca un sprijin împotriva virusurilor și bacteriilor care cauzează infecții ale tractului urinar. Mustul conține compuși antiinflamatori care restabilesc sănătatea țesuturilor infectate și minimizează simptomele, cum ar fi durerea și senzația de arsură la urinare. Este un foarte bun diuretic.

Citeste mai mult

Articolul precedent

Vremea Tibanestii Buhlii, Vaslui

Urmatorul articol

Vremea Dealu Sarii, Vrancea. Meteo

Related Posts

Stiri Olt

Mirel Rădoi: „Felicitări jucătorilor pentru întregul sezon”

25/05/2025
Stiri Olt

Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare via UE. Ce se întâmplă cu sistemul SGR

24/05/2025
Stiri Olt

Câte sărbători legale vor avea românii în prima lună de vară. Unii bugetari au mai multe!

24/05/2025
Stiri Olt

Zi mare pentru toată suflarea creștin-ortodoxă: A treia aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

24/05/2025
Stiri Olt

Horoscop 25 mai 2025. Tensiuni legate de bani pentru unii nativi

24/05/2025
Stiri Olt

Horoscop 25 mai 2025. Tensiuni legate de bani pentru unii nativi

24/05/2025
Next Post

Vremea Dealu Sarii, Vrancea. Meteo

Cele mai recente stiri

  • FOTO. Alertă în Satu Mare! Incendiu la fosta fabrică UNIO. Pompierii au intervenit de urgență 25/05/2025
  • Biserica Anglicană, crâmpeiul de sacru englezesc de la București. Credincioșii se împărtășesc și azi din potirul dăruit de Regina Maria 25/05/2025
  • Simone Tempestini câștigă Raliul Maramureșului 2025. E al patrulea titlu obținut aici 25/05/2025
  • Cseke Attila a inaugurat a doua creșă construită în Râmnicu Vâlcea prin programul 'Sfânta Ana' 25/05/2025
  • CSM Unirea Alba Iulia, eliminată la penalty-uri de SCM Râmnicu Vâlcea în barajul pentru Liga a 2-a 25/05/2025
  • Dramă în Vâlcea! Un tânăr a murit strivit de un utilaj industrial într-o staţie de betoane 25/05/2025
  • Liceul Teologic Romano-Catolic Hám János la întâlnirea internațională Erasmus+ în Slovacia 25/05/2025
  • Mirel Rădoi: „Felicitări jucătorilor pentru întregul sezon” 25/05/2025
  • Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare via UE. Ce se întâmplă cu sistemul SGR 24/05/2025
  • Nu se potolește! George Simion instigă la proteste în ziua în care Nicușor Dan depune jurământul 24/05/2025

Web design by Dianys Holding - realizare website

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24

No Result
View All Result
  • Home
  • Stiri Ilfov

© 2021 Ziar Online 24. Toate drepturile sunt rezervate. Parteneri: Stiri Transilvania 24Digi Stiri Muntenia 24 Ziare Locale 24