Lista actualizată a medicamentelor compensate și gratuite așteaptă să fie aprobată de guvern din februarie 2025, atrag atenția Alianța Pacienților Cronici și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, cele mai mare ONG-uri ce reprezintă drepturile bolnavilor cronici din România.
Elena este o pacientă care se luptă cu o boală rară (miastenia gravis) de mai bine de 20 de ani. De-a lungul traseului ei cu boala a simțit că se luptă fără arme, încercând mai multe tratamente care fie reduceau simptomele pe termen scurt, fie au venit la pachet cu reacții adverse greu de suportat. De un an se află pe un tratament de ultimă generație, care i-a schimbat viața total, în cadrul unui program de donație, dar care se poate termina oricând. Acest caz este semnalat de cele mai mari asociații de pacienți din România, care cer Guvernului actualizarea listei medicamentelor compensate și gratuite.
Pentru Elena și alții ca ea există speranță ca acest tratament poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții, poate opri evoluția bolii și, poate prelungi viața, arată Alianța Pacienților Cronici și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, cele mai mare ONG-uri ce reprezintă drepturile bolnavilor cronici din țara noastră, într-un comunicat de presă transmis miercuri.
47.000 de pacienți români depind de o semnătură așteptată încă din luna februarie de la Guvern. Citește mai mult pe Hotnews.
CITEȘTE ȘI: 5 milioane de euro pentru îmbunătățirea educației media și a rezistenței la dezinformare
Citeste mai mult