Compania Județeană APA SERV S.A. este la un singur click distanță de utilizatorii săi, prin intermediul serviciului Portal Clienți regăsit pe site-ul Companiei, www.apaserv.eu. Venim în întâmpinarea clienților cu diverse facilități, precum plata facturilor online, verificarea și transmiterea indexului (reprezentând consumul înregistrat de consumatori), atât posibilitatea verificării istoricului de facturi pentru o perioada de 12 luni, cât și primirea acestora în format electronic. În vederea autentificării și înregistrării pe contul Portal Clienți, aceștia trebuie să parcurgă următorii pași
– Accesați site-ul www.apaserv.eu
– Alegeți secțiunea Portal Clienți
– După deschiderea paginii, selectați ultima opțiune Înregistrează-te
– Urmați pașii prin completarea câmpurilor e-mail, cod client, contract, parolă, confirmare parolă și bifați cele două căsuțe de acceptare a termenilor și condițiilor (codul de client și numărul de contract le regăsiți în partea din dreapta sus al facturii serviciului)
– După parcurgerea acestei etape veți primi un e-mail de confirmare pe care trebuie să-l accesați pentru a finaliza acțiunea de înregistrare
Compania Județeană APA SERV S.A. îndrumă toți beneficiarii care au posibilitatea de a folosi mediul online, să utilizeze platforma Portal Clienți, pentru a evita spațiile aglomerate și pentru a economisi timp. Astfel, prin intermediul acestei platforme utilizatorii au posibilitatea de a verifica din orice locație și de pe orice dispozitiv datele contului creat pe Portal Clienți.
Seceta
Seceta este definită în general ca o perioadă îndelungată de timp în care cantitatea de apă disponibilă nu este suficientă pentru a satisface nevoile obișnuite.
Seceta și lipsa precipitațiilor reprezintă probleme serioase care pot avea un impact semnificativ asupra mediului, agriculturii, economiei și vieții cotidiene a oamenilor. Aceasta poate avea mai multe cauze și efecte, iar în anumite regiuni ale lumii, devine din ce în ce mai acută din cauza schimbărilor climatice. Seceta devine o problema semnificativă în momentul în care cantitatea de apă disponibilă devine insuficientă pentru a satisface nevoile umane și ale mediului.
În momentul în care seceta se accentuează se impune necesitatea restricționării furnizării serviciului de alimentare cu apă pentru beneficiari, motivat de faptul ca resursele de apă existente în acvifer se epuizează cu rapiditate. Furnizarea programată sau restricționarea apei pentru o perioadă de 24 de ore are ca scop acumularea apei în rezervoare și distribuirea ulterioară către utilizatori.
Este de menționat faptul că furnizarea serviciului de alimentare cu apa în condiţii de secetă, nu este o problemă cu care se confruntă doar Compania Județeană APA SERV S.A., ci este o problemă la nivel național și internațional. În toată Romania sunt companii de apă care au sistat furnizarea apei pentru anumite localități din cauza lipsei apei din pânza freatică.
Compania Județeana APA SERV S.A. dorește să atragă atenția tuturor beneficiarilor serviciului de alimentare cu apă potabilă din aria deservită să utilizeze apa potabilă cu responsabilitate, limitându-se strict la scopurile casnice. De asemenea, se face apel către toți utilizatorii să evite complet utilizarea apei potabile în cadrul activităților grădinărești sau agricole. Această măsură vine ca parte a eforturilor Companiei Județene APA SERV S.A. comune de conservare a resurselor de apă într-un moment în care utilizarea rațională și durabilă a apei devine din ce în ce mai importantă.
În unele zone din aria de deservire, Compania Județeana APA SERV S.A. este nevoită să furnizeze apă cu presiune redusă și chiar să acționeze în furnizarea apei cu program sau sistarea temporară a furnizării serviciului din cauza utilizării excesive și iresponsabile a apei, în scopuri care nu sunt conforme cu prevederile contractuale.
Această informare vine ca un semnal serios cu privire la necesitatea de a utiliza apa într-un mod responsabil și eficient. Utilizarea apei în activități care nu sunt esențiale sau care nu sunt parte stabilită în contract, pot duce la un consum exagerat și la o suprasolicitare a resurselor noastre limitate în această perioadă secetoasă. În aceste situații Compania Județeana APA SERV S.A. este nevoită de a lua măsuri drastice în vederea continuității furnizării sistemului de alimentare cu apă potabilă.
Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează folosirea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru uzul casnic. Aceste prevederi sunt incluse în Ordinul nr. 88/2007 al AUTORITĂȚII NATIONALE DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE GOSPODĂRIE COMUNALĂ pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, care la art. 229 precizează: Utilizatorul este obligat: a) să respecte clauzele contractului de furnizare/prestare încheiat cu operatorul serviciului de alimentare cu apă și/sau de canalizare; b) să asigure folosirea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua de alimentare cu apă, prin încadrarea în normele de consum pe persoană, unitatea de produs sau puncte de folosință, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare; c) să utilizeze apă numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciilor…..”
Înțelegerea și colaborarea utilizatorilor privind gestionarea cu responsabilitate a apei pot salva resursele în aceasta perioadă secetoasă. Încurajăm beneficiarii serviciului de alimentare cu apă potabilă să urmeze cele menționate și să contribuie în gestionarea eficientă a resurselor de apă pentru binele comunității.
Deșeurile în rețelele de canalizare
Compania Județeană APA SERV S.A. dorește să aducă la cunoștința tuturor utilizatorilor serviciului public de canalizare cât de important este să utilizeze corespunzător sistemul de canalizare. Utilizarea adecvată a acestui sistem este esențială pentru menținerea unui mediu sănătos, sigur și curat în comunitatea noastră.
Aruncarea deșeurilor în canalizare reprezintă o practică nerecomandată. Sistemul de canalizare are atribuția de a transporta apele uzate către stațiile de epurare, unde se realizeaza diferite procese de epurare și tratare a apelor uzate, iar aruncarea deșeurilor, substanțelor chimice sau a altor materiale în canalizare pot provoca multe probleme. Acestea pot include blocarea și înfundarea conductelor, deteriorarea sistemului de canalizare și a echipamentelor de tratare a apei, poluarea mediului înconjurător, dar și dificultăți în tratarea apelor uzate și deversarea acestora în emisar.
Urmare a încheierii contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare a utilizatorilor cu Operatorul, sunt stabilite raporturile juridice dintre APA SERV și utilizatori, din care reiese și obligația utilizatorilor de a respecta normele de exploatare și funcționare a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare prevăzute de legislația în vigoare.
Potrivit art. (3) lit. ț) din Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, delimitarea dintre instalațiile interioare de canalizare și rețeaua publică de canalizare se face din/la căminul de racord, care este prima componentă a rețelei publice de canalizare, în sensul de curgere a apei uzate.
Urmare a intervențiilor de desfundare a rețelei publice de canalizare au fost de-a lungul timpului extrase materiale nedizolvabile în apa menajeră, materiale care se sedimentează și stânjenesc curgerea liberă a apei uzate și care în mod normal ar fi trebuit colectate și transportate de către proprietarii unității locative/spații comerciale la punctele de depozitare a gunoiului menajer.
Întrucât instalațiile interioare de canalizare reprezintă responsabilitatea utilizatorilor în ceea ce privește atât întreținerea, cât și exploatarea, pentru a evita pagubele și neplăcerile provocate de o canalizare înfundată, dar și pentru a proteja mediul înconjurător, rugăm utilizatorii să acorde mai multă atenție aruncării deșeurilor în rețelele interioare de canalizare.
Deșeurile solide, precum servețele umede, pamperșii, absorbantele, demachiante sau orice alte obiecte necorespunzătoare, pot produce blocaje ale conductelor de canalizare și pot cauza înfundări, provocând inundații în imobile sau pe străzi.
Substanțele chimice sau materialele greu biodegradabile aruncate în canalizare pot conduce la deteriorarea conductelor și a echipamentelor din stațiile de epurare.
Poluarea mediului poate fi provocată de aruncarea deșeurile în canalizare care pot ajunge în emisar.
Apelăm la spiritul civic al cetățenilor a căror datorie este să evite aruncarea deșeurilor în rețelele de canalizare, utilizând alte modalități, precum coșul de gunoi sau alte alternative pentru a contribui la buna funcționare a societății în care trăim. Regulile de deversare a apelor uzate sunt simple dacă exista bunăvoință din partea utilizatorilor.
The post APA SERV Portal Clienţi, o alternativă privind stocarea facturilor și a consumului realizat appeared first on Stiri Neamt.
Citeste mai mult