Printre invitații care au povestit elevilor despre carierele lor sau domeniile în care lucrează s-au numărat medici, antreprenori, profesori universitari, ingineri, manageri, sportivi, juriști, un terapeut, un fost primar și un judecător.
Proiectul ”Repere pentru viață”, implementat de Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, a ajuns la a treia ediție și se pare că va deveni o tradiție a unității de învățământ, dat fiind interesul manifestat atât de elevi, cât și de participanți. Și în acest an, organizatorii – echipa managerială de la CNEH, formată din prof.dr. Puiu Adrian-Nicolae și prof.dr. Lăzărescu Luminița, în colaborare cu prof. Leon Postolache Miriam, consilier de proiecte educative și cadrele didactice ale liceului rădăuțean – au oferit invitaților pretextul și contextul oportun de a interacționa cu elevii, de a dărui din secretele propriei evoluții profesionale copiilor și tinerilor aflați în căutarea unei cariere.
Sălile de clasă ale colegiului au fost animate de un număr impresionant de persoane publice: peste 60 de oameni-resursă, profesioniști în diverse domenii de activitate, specialiști care au acceptat provocarea de a împărtăși elevilor din experințele lor valoroase de viață, de a le mărturisi repere din culisele propriei meserii, de a stabili prin dialog deschis și sinceră interacțiune jaloanele sau, mai curând, treptele ce trebuie parcurse, plusurile și, în aceeași măsură, minusurile, altfel spus, costurile și beneficiile unei cariere de succes, punctele esențiale ce trebuie avute în vedere atunci când destinația este una singură: reușita profesională.
Printre invitații care au povestit elevilor despre carierele lor sau domeniile în care lucrează s-au numărat medici, antreprenori, profesori universitari, ingineri, manageri, sportivi, juriști, un terapeut, un fost primar și un judecător.
Programul a debutat cu o festivitate de deschidere și un moment artistic oferit invitaților ca semn de prețuire de către ”Prietenii muzicii”, corul colegiului coordonat prof. Abălașei Laurian. ”După momentul artistic și etapa prealabilă de socializare, invitații au fost conduși de profesorii facilitatori către sălile de clasă, unde au susținut două sesiuni de prezentare și interacțiune cu elevii, cu durata aproximativă a patruzeci și cinci de minute fiecare sesiune, timp în care au dezvăluit celor prezenți aspecte relevante din culisele propriei deveniri profesionale, au intrat în dialog cu elevii interesați de un anumit parcurs, au răspuns la întrebări, curiozități și nedumeriri, oferind informații valoroase despre propriul domeniu de activitate. Proiectul <Repere pentru viață> va continua cu siguranță. Certitudinea unei astfel de perspective nu este un joc speculativ gratuit sau un exercițiu al lipsei de modestie, dimpotrivă, constituie concluzia firească a unor eforturi convergente depuse în mod remarcabil atât de echipa managerială, împreună cu profesorii instituției de învățământ, cât și de distinșii invitați ce au acceptat provocarea de a deveni protagoniștii unei valoroase povești de succes, concretizând astfel, prin prezența lor în mijlocul elevilor, un frumos deziderat: a aduce școala mai aproape de comunitate și de realitatea socio-profesională, dar mai ales a aduce comunitatea, prin mentorii ei emblematici, în mijlocul contextului educațional, deschidând astfel o nebănuită, dar inegalabil de prețioasă fereastră către viitor”, a conchis prof.dr. Florin George Popovici, coordonator al Comisiei de Promovare și Imagine Instituțională.
Amintim că proiectul colegiului rădăuțean ”Repere pentru viață” a fost laureat la nivel național în anul școlar 2022-2023 la categoria celor mai bune activități din sfera ”Consiliere și Orientare” desfășurate în cadrul programului ”Școala Altfel”. (O. N.)
The post 60 de specialiști în diverse domenii de activitate au oferit ”Repere pentru viață” elevilor de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” appeared first on Obiectiv de Suceava.
Citeste mai mult