Matcha este o băutură unică. Gustul vegetal, culoarea și chiar aroma pot fi greu de îndrăgit imediat. Cu toate acestea, beneficiile pentru sănătate ale matcha merită încercate pentru a depăși orice ezitare inițială pe care ați putea-o avea. Singura problemă care rămâne este cum să faceți ca matcha să aibă un gust mai bun.
Există mai multe moduri de a consuma matcha, în afară de metoda standard cu apă caldă și matcha, de care se poate bucura oricine. Astăzi, vă prezentăm favoritele noastre!
1. Aveți grijă la calitate și metoda de preparare
Nu toate matcha sunt create la fel. Matcha care are o culoare maro-murdar sau galben-verde este matcha de calitate inferioară și cel mai probabil va avea un gust amar dacă este servit ca băutură. Vă recomandăm ca acest tip de matcha să fie folosit pentru gătit.
Matcha ar trebui să fie de un verde strălucitor și să aibă o aromă proaspătă, aproape ierboasă. Trebuie acordată o atenție deosebită atunci când se încălzește apa sau laptele pentru matcha. Folosirea lichidelor fierbinți de peste 80 grade C va face ca matcha să aibă un gust amar. Reducerea temperaturii apei va da matcha o aromă mai moale. Nu este nevoie de o atenție specială atunci când se prepară băuturi matcha cu gheață.
2. Folosiți mai puțin matcha
Aroma de matcha este direct legată de cantitatea de matcha folosită; folosiți mai mult matcha, obțineți mai multă aromă. Dacă aroma este copleșitoare, simpla utilizare a unei cantități mai mici de matcha este o modalitate ușoară de a-i reduce potența.
Doar pentru că nu puteți gusta matcha nu înseamnă că nu beneficiați de beneficiile sale. În plus, scopul este să vă bucurați de băutură. Este ușor să adăugați mai multă matcha într-o băutură, dar este mult mai greu să o scoateți odată ce este înăuntru.
3. Faceți din matcha un personaj secundar; nu vedeta
Matcha poate fi ascunsă pe furiș în smoothie-uri sau folosită ca topping pentru fructe, înghețată sau iaurt. Asocierea matcha cu băuturi cremoase, cum ar fi laptele, laptele de ovăz sau milkshake-urile, poate ajuta, de asemenea, la disimularea aromei și la atenuarea culorii.
Adăugarea unei porții de frișcă la o băutură pe bază de matcha ar avea, de asemenea, un efect similar. Bineînțeles, matcha poate fi folosită și în aplicații de coacere. Cu toate acestea, deoarece există o mică diferență de preț, vă recomandăm să folosiți matcha de calitate culinară pentru gătit (matcha galben-verde menționată mai sus).
4. Matcha aromatizată
O matcha japoneză de înaltă calitate, care a fost aromatizată în mod natural, e ideală. Fiecare aromă delicată complimentează calitățile naturale ale matcha fără a fi copleșitoare. Matcha nu conține niciun fel de îndulcitori, dar este deseori descrisă ca fiind „dulce în mod natural”. Cu arome noi adăugate în mod constant, este sigur că va exista o aromă care să se potrivească gusturilor dumneavoastră.
5. Îndulcirea matcha
Aroma vegetală naturală a matcha poate fi interpretată greșit ca fiind amară. Deși matcha preparată corect nu este amară, poate dura ceva timp să vă obișnuiți cu ea. Îndulcirea matcha este o altă modalitate ușoară de a contribui la a o face mai plăcută la gust. Îndulcitorii fără aromă, precum zahărul și siropul de agave, vor păstra aroma naturală a matcha, în timp ce îndulcitorii precum mierea și ciocolata o vor masca bine. Consumul de matcha are o multitudine de beneficii pentru sănătate, dar exagerarea cu îndulcitorii poate avea uneori un efect opus. Dacă este posibil, cel mai bine este să folosiți un îndulcitor natural sau unul cu cât mai puțin zahăr posibil.
Încercarea de alimente noi este incitantă, dar poate provoca și anxietate. Credem că a bea matcha ar trebui să fie o experiență plăcută și lipsită de stres, de aceea vă recomandăm să alegeți dintr-o selecție de matcha cu arome naturale.
Vrem să ajutăm oamenii să se bucure de matcha și de beneficiile pe care le oferă într-un mod delicios și distractiv. Alegerea unui mod de preparare a matcha care să se potrivească cu dvs. face parte din călătoria dvs. cu băutura. Sperăm că ați găsit utile sfaturile și trucurile noastre.The post 5 moduri de a face ca matcha să aibă un gust mai bun first appeared on ObservatorBN.
Citeste mai mult